Под прикритие проби в Netflix във Франция

21.02.2019 15:11 | Видян 1619 пъти

Под прикритие проби в Netflix във Франция

Най-оборотният ни сериал в чужбина „Под прикритие“ влезе в каталога на Netflix на територията на Франция. Стрийминг гигантът е придобил правата за излъчване на всички 60 епизода на продукцията (разпределени по 12 в пет сезона).

Наркоимперията на Иво Андонов (Захари Бахаров) е налична на платформата в страната на любовта още от края на миналата година, сочи справка на „Монитор“ в два независими сайта – finder.com и justwatch.com, където са изброени всички налични заглавия в Netflix (Франция).

Това е поредният пробив на „Под прикритие“ на международния пазар, като кримката вече получи разпространение в над 144 страни. „Това е единствената българска продукция, която връща своите инвестиции“, разкриха през 2017 г. от БНТ, която излъчваше премеждията на комисар Попов (Владо Пенев) и ченгетата под прикритие Мартин (Ивайло Захариев) и Ерол (Бойко Кръстанов) в продължение на пет години.

Въпреки това, от позиционирането на сериала във френската версия на Netflix, оказва се, авторите на продукцията не получават отчисления. „Хората от Netflix вероятно са си платили, но нещо по веригата се къса“, коментира Виктор Божинов, който бе един от режисьорите на „Под прикритие“ и като такъв има авторско право върху епизодите, по които е работил. Към момента Джаро (Михаил Билалов) дирижира подземния свят и на платформата на Amazon. Проверка на „Монитор“ показа, че там всеки от епизодите на кримката може да бъде „закупен“ (гледан) на цена от 2 долара. Цял сезон пък се котира за 10 пъти по-висока цена.

Междувременно стана ясно, че идеологът и продуцент на сериала Димитър Митовски се е върнал за кратко към първата си професия и тази вечер в 19 ч. открива своя изложба в столичната галерия One Monev на ул. „Иван Вазов“ 14. Той е познат на широката публика като режисьор, но малко се знае, че е започнал кариерата си като художник преди повече от 25 години. Проектът Dead end е естествен резултат от идеята за продължение на сериала „Под прикритие“ с други средства.

В процеса на работата си върху сценария на сериала той паралелно е рисувал ескизи и стори-бордове на някои ключови сцени, изграждайки нова несъществуваща среда за героите, които попадат в паралелен свят – „Чистилището“. Рисуването визуализира много ясно представите му за това „място“, както го нарича в сценария.

В периода на писане художникът режисьор натрупва достатъчно творби, които го провокират да мисли за нещо по- мащабно. За да се усети максимално визуалното въздействие на творбите в изложбата Dead end, представяща 7 живописни диптиха, те са нарисувани в голям формат с живописна техника. В тях зрителят може да разпознае героите на Михаил Билалов, Ирена Милянкова, Снежана Макавеева (мъртвите персонажи, отишли в Чистилището), както и образа на самия Митовски.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !