Домусчиев измъкнал Нова под носа на друг бг олигарх?

20.02.2019 16:03 | Видян 2300 пъти

Домусчиев измъкнал Нова под носа на друг бг олигарх?

Цената от е185 млн. за групата от телевизии, сайтове, списания и видеоканали оставала, ще мине ли през КЗК?

Преди месеци, когато чешкият супер милиардер Келнер кандидатстваше за Нова телевизия, той е получил аудиенция при премиера Борисов, на която го е придружавал известен български олигарх. Двамата са получили уверения за подкрепа, но ако се разберат „с другите хора”.

Явно това не се е получило, защото първо Келнер получи отказ от КЗК за сделката, защото щял да получи „медийна концентрация на пазара”, а после се разбра за интереса на Кирил Домусчиев към сделката при същата постигната цена от 185 млн.евро. Интересно е какво решение ще вземе КЗК по неговия казус, тъй като и той има участие в медии.

Цената е над 3 пъти по-ниска от стойността на придобиване на Нова от продавачите от МTG, които освен тази инвестиция направиха и допълнителни в групата – закупиха гнездо сайтове, списания, видеоканали, радиостанции, основаха нови тв за спорт и т.н.

В същото време рейтингово Нова телевизия през последния сезон изгуби доста точки в конкуренцията с бТВ – не само рейтингът на ВИП Брадър – лицето на медията от 15 г., беше в пъти по-малък от Фермата на бТВ, тя се раздели с другото си хитово предаване Господари на ефира, но не особено високи стойности на зрителски интерес показват също сутрешния блок и дискусионните предавания на тв канала, които всъщност вероятно най-много биха интересували като влияние български купувач.

Особено приближен на властта като Домусчиев – човекът, който заплаши с контрапротест на работници срещу майките само преди месеци.

Според вътрешна информация на 19 минути финансово 2018 г. е стояла по-добре за Нова от недотам добрата 2017 г. През 2019 г., покрай острите избори кампании, е вероятно да има допълнително подобрение.

Много интересна е и темата с миноритарните акционери в Нова и какво ще бъде в бъдеще тяхното влияние върху политиката на групата.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Няма коментари към тази новина !