Любо Пенев на промоция заради дългове

19.02.2019 11:02 | Видян 646 пъти

Любо Пенев на промоция заради дългове

Огромни дългове източват и малкото останало от огромното състояние на Любо Пенев. Заради неплатени кредити имотите на футболиста по морето се разпродават на промоция, научи HotArena.

Частен съдебен изпълнител обяви на промоция последните остатъци от богатството на спортиста. А повод за разпродажбата се оказват неплатени задължения към община Царево, пише „България днес”.

Документи от Агенцията по вписванията показват, че три парцела на първа линия до морето в село Синеморец да пуснати на търг. Общата им площ е почти 15 декара, а пазарната им стойност е малко над 1 млн лева. Именно върху тях планираше да вдигне баровско селище Пенев, но след като закъса с кредитите си за 2,3 млн лева, плановете му рухнаха.

През 2009 година тогавашния треньор на ЦСКА дори получи забрана да напуска страната. Единствено намесата на тогавашните собственици от „Титан”, които платиха гаранция от 50 000 лв му позволи да отиде на евромача на армейците срещу „Фулъм”, където паднаха.

Футболистът дава обещание да изплати задълженията си, но така и не успява. За останалите през лятото на миналата година прави нова ипотека на стойност 1 173 498 лв. Любопитно е, че обезпечението са отново парцелите на морето.

След няколко месеца от общината също се сещат за Пенев. И частен съдебен изпълнител обявява имотите му на търг, тъй като не е в състояние да плати задълженията и към общината.

След публикуване на обявата за продажба, става ясно, че цената на имотите е изключително занижена и покупката им е изключително изгодна.

Промоционалните цени обаче не привличат вниманието на купувачи и следва втори търг, при който цената пада още.

В случай, че и този търг се провали, следва нова промоция, до намиране на купувач. Проблемът е, че ако имотите край морето бъдат купени на безценица, те може и да не покрият дълга на Пенев към банката и общината.

Така Чичовото рискува да остане не само без имоти, но и с неплатени кредити.   

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Няма коментари към тази новина !