Поколението Y най-добре разпознава песни от 60-те

08.02.2019 12:52 | Видян 1030 пъти

Поколението Y най-добре разпознава песни от 60-те

Милениали или Поколението Y са по-добри в идентифицирането на песни от 60-те години, отколкото в разпознаването на мелодии, направени днес. Учените от Университета в Ню Йорк са тествали група млади възрастни относно способността им да разпознават записи на хитове от различни десетилетия.

Проучването показва, че 643-те участници, на възраст от 18 до 25 години, поддържат постоянен спомен за топ мелодии, които са излязли между 1960 и 1999 година, отколкото модерни алтернативи.

Музикалните им знания избледняват, когато бъдат попитани за песни от 21-ви век. Бритни Спиърс и други модерни поп звезди са по-малко разпознаваеми.

Примери за хитове от миналото, които по-младите възрастни познават, включват When a Man Loves a Woman на Пърси Следж от 1966 г., както и The Tide Is High на Блонди 1980 година.

Авторът на изследването д-р Паскал Уолиш заяви: „През 60-те и 90-те години на миналия век е било специално време в музиката, което се отразява в постоянното признаване на парчета от тази епоха - дори и от днешните Милениали.

Резултатите, публикувани в списание PLOS One, подчертават популярността на някои песни от 60-те до края на 20-ти век.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Няма коментари към тази новина !