Билал Хасани: Не искам да съм боксова круша

05.02.2019 12:18 | Видян 930 пъти

Билал Хасани: Не искам да съм боксова круша

Билал Хасани, представителят на Франция на предстоящия конкурс Евровизия 2019, който ще се проведе през пролетта в Израел, не иска да се превърне в боксова круша след хомофобските атаки, които бяха отправени срещу него.

Хейтъри обвиниха певеца и в "снизходително отношение към тероризма".

"Оставете ме на мира! Аз съм човешко същество и не искам да се превръщам в боксова круша в ръцете на недоброжелатели!", заяви Хасани. Той стана жертва на хомофобска кампания, заради която миналата седмица подаде жалба пред компетентните органи.

19-годишният младеж от марокански произход беше подложен на унищожителни критики заради туит от 2014 година. В него той обвинява Израел в "престъпления срещу човечеството". А във видео от 2018 година той се отнася лежерно към терористичните атентати, извършени във Франция.

Сенаторът от Републиканската партия Анри Льороа изпрати писмо до организаторите на Евровизия, с което настоява за отстраняването на Хасани от конкурса, тъй като той се е отнесъл снизходително към действията на терористи.

"Видеото е извадено от контекста", защитава се певецът - "Никога не съм подкрепял атентати, а моят клип беше пародия, вдъхновена от победата на Франция на Световното по футбол!"

Що се отнася до туита срещу Израел от 2014 година, той го оправдава със своята младост. Той се е появил в мрежата, когато е бил 14-годишен и много хора са имали неговата парола.

"Ако наистина аз бях авторът на този туит, отдавна щях да съм го изтрил", коментира Хасани, който не е знаел за съществуването му.

Според певеца, който използва перуки, силен грим и червило, хейтъри хомофоби искат да го съсипят.

"Мнозина не могат да ми простят, че родителите ми са родени в Мароко и че съм гей и с гордост ще представя Франция", заяви Хасани.

Източник: Дир

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Няма коментари към тази новина !