Чарлз не може да направи жена си кралица?

29.01.2019 12:35 | Видян 2763 пъти

Чарлз не може да направи жена си кралица?

Принцът на Уелс, който се ожени за Камила Паркър Боулс през 2005 г., трябва да реши дали да й даде титлата кралица Камила един ден, въпреки противоречията около позицията. Но на Чарлз, 70-годишен, може да бъде попречено да предаде на втората си съпруга престижната титла, ако бъде ударен с "правен спор", според сензационни твърдения.

Кралският биограф Кристофър Уилсън твърди, че "легитимността" на брака на Чарлз и Камила може да бъде поставена под въпрос, което може да предизвика "конституционния ред."

И без публична подкрепа от майката на принц Чарлз, Кралицата, херцогиня Камила е оставена „изолирана“ и „уязвима“.

„Има съмнения относно легитимността на брака на двойката, след като някои конституционни експерти твърдят, че той е незаконен.

„Критиците твърдят, че е трябвало да бъде забранено на Чарлз да се ожени заради дава закона- Закона за брака от 1836 г., който забранява роялите да се женят в регистри и Закона за брака от 1949 г.

Нищо друго, освен революцията, не може да попречи на Чарлз да се изкачи на трона след смъртта на майка си,  но правното оспорване на легитимността на брака му може да попречи Камила да бъде кралица.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Възход на Бг киното! Уроците на Блага...

Филмът на Стефан Командарев Уроците на Блага тръгва по...

Захари Бахаров изпусна Икар-а, взе го...

Пенко Господинов измъкна под носа на Захари Бахаров...

Няма коментари към тази новина !