Венета Райкова се изложи брутално

22.01.2019 18:00 | Видян 3450 пъти

Венета Райкова се изложи брутално

Венета Райкова се включи в популярното в последните дни 10-годишно предизвикателство, видя репортер на ШОУ.

Блондинката не пропусна шанса да се похвали, че през 2008 г. е била водеща на Горещо по Нова телевизия и 10 години по-късно продължава да е на екран, но при конкурентите в бТВ и предаването Папараци.

Съвсем естествено тя говори за високи рейтинги, които обаче не са чак толкова главоломни, колкото се опитва да ги изкара прясно разведената Райкова.

На по-наблюдателните им направи впечатление, че претендиращата за професионалист водеща не знае елементарни граматически правила за писане. Журналистката, която бе обявена за Писател на 2018, не знае правилото за пълен и кратък член.

„Краката все така слаби, рейтингА все така силен” написа тя над колажа от двете си снимки.

„И неграмотността все така очеизбождаща, но какво да се прави... Писател на 2018. За какво й е да знае къде да поставя пълен член”, пише възмутен потребител в социалните мрежи.

Най-лесно можем да проверим дали дадена дума се пише с пълен или кратък член като заместим въпросната думичка с „ТОЙ” или „НЕГО”. Ако можем да заместим думата с „той” – задължително пишем пълен член – ЪТ или –ЯТ. Във всички останали случаи – кратък - -А или –Я.

Между писането на романчета не е зле писателката да прочете малко специализирана литература и да се ограмоти, че не ни се мисли какво поколение ще възпита със своите книги и непознаването на граматиката на българския език.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !