Доналд и Мелания Тръмп с номинации за Златна малинка

23.01.2019 09:45 | Видян 2661 пъти

Доналд и Мелания Тръмп с номинации за Златна малинка

Гангстерският филм Готи с Джон Траволта в главната роля и две документални ленти с участието на президента Доналд Тръмп получиха номинации за наградите Златна малинка за най-лоши филми на 2018 година. Всъщност въпросната година бе обявена от организаторите за изпълнена с бедствия в и извън киното.

Комедията за Шерлок Холмс Холмс и Уотсън получи 6 номинации, включително за снималите се в нея Уил Фарел и Джон С. Райли, за които бе преценено, че съсипали два от най-обичаните персонажи в литературата.

Учредените през 1980 г. награди Златна малинка са като контрапункт на наградите Оскар. Номинациите се оповестяват ден преди тези за Оскарите.

"Големи горски пожари, опустошителни наводнения, масови стрелби, възможна процедура за импийчмънт на американския президент - 2018 година бе изпълнена с бедствия", заяви учредителят на Златните малинки Джон Уилсън - "След това идва ред да споменем за най-лошите филми през годината."

Доналд Тръмп е с две номинации - за най-лош актьор за появата в образа на самия себе си в Смъртта на една нация и за най-лоша комбинация - между ролите си в Смъртта на една нация и Фаренхайт 11/9. Тръмп вече има награда Златна малинка за епизодична роля на бизнесмен в комедията Привиденията не го правят с участието на Бо Дерек.

Сега съпругата му Мелания и съветничката му в Белия дом Келиан Конуей получиха номинации за най-лоши актриси в поддържащи роли за Фаренхайт 11/9.

Готи, в който се говори за мафиотския бос Джон Готи, събра едва 4,3 милиона долара приходи в бокс-офиса миналото лято и сега получи 6 номинации, включително за най-лош филм, сценарий, актьор и най-лоша екранна двойка за Траволта и съпругата му Кели Престън.

Номинациите за Златните малинки се правят от жури, което включва около 1000 души от 46 американски щата и 27 страни. За антинаградата могат да бъдат номинирани филми, излезли по екраните в САЩ и Канада през годината.

Наградата отличава най-лошите и със съмнителна стойност кинотворби, а самата статуетка представлява пластмасова малинка, покрита със златна боя и цена под 5 долара.

Източник: Дир

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Плановете на Кейт и Уилям за таен...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кроят изненадващи планове да...

Призовавам кмета Терзиев да направи 2...

"Внасям писмено предложение в СО" Призивът на...

Няма коментари към тази новина !