Rolling Stones оглавиха джаз феста в Ню Орлиънс

17.01.2019 12:52 | Видян 873 пъти

Rolling Stones оглавиха джаз феста в Ню Орлиънс

Рок динозаврите Rolling Stones хич не възнамеряват да се спрат, въпреки че в последните интервюта правят подобни намеци. Напротив – Мик Джагър и компания приеха да оглавят 50-тото юбилейно издание на джаз фестивала в Ню Орлиънс.

Музикалният пир ще се състои в два поредни дълги уикенда - от 25-ти до 28-ми април и между 2 и 5 май. На сцената освен Stones ще се качат още Dave Matthews Band, Ал Грийн, Карлос Сантана, Джери Ли Луис, Арън Невил, Шърли Сизър, Кейти Пери и Питбул.

"Удивително е, че след 50 години все още ни има и сме все така силни и актуални. Невероятно е също, че изпълнители от ранга на Rolling Stones и Кейти Пери имат желание да се изявят на нашия фестивал - в палатка, посред бял ден и насред аромата на барбекю и сандвичи със стриди", казва с усмивка продуцентът Куинт Дейвис.

Кейти Пери ще пее на 27 април. Джагър ще изведе момчетата на най-голямата фестивална сцена на 2 май. Почитателите на Rolling Stones ще трябва обаче да се бръкнат за специален билет на цена от 185 долара. Когато легендарните гости от Острова излязат пред публиката, останалите 11 фестивални сцени ще бъдат затворени. Това ще се случи около час преди да започне шоуто на британските рок величия. "Не искаме другите сцени да отвличат вниманието от тях, както и не искаме да се озовем в ситуацията пред някои сцени да няма хора", допълва организаторът.

Тазгодишното юбилейно издание на джаз фестивала в Ню Орлиънс ще включва и най-малко 20 трибютни шоута. С тях ще бъдат почетени легенди, допринесли за оформянето на музикалния пейзаж на Ню Орлиънс - Луис Армстронг, Фатс Домино, Махалия Джаксън.

Източник: Monitor
Снимка: Reuters




автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !