ДА! Кармаре, където готвачите правят прогресивна българска кухня

14.01.2019 17:50 | Видян 1725 пъти

ДА! Кармаре, където готвачите правят прогресивна българска кухня

Кармаре се оказва старата ни дума за готвачи. Това е нов ресторант на ул. Княз Борис – между ул. Позитано и бул. Стамболийски, където готвачите са в главната роля – не са само в кухнята, а и в салона, където сервират. Той е просторен и е чудесен фюжън между лофт стил и български мотиви, без нищо от двете да е натрапчиво и кичозно.

Няма гледжосани съдове и везани покривчици ала Балкантурист, има невероятни прибори и всякакви съдове, като всичко е пипнато и дизайнерско. Музиката е джазиран и електронизиран саунд вариращ около фолклорната тематика. Кухнята, наричана от създателите на заведението „българска прогресивна”.

Хем е вкусна, хем изглежда тренди. На обед има меню, което включва великолепна редена мусака от агнешко и крокмач с джоджен, печено пиле с ловджийски сос, петрохан и картофено пюре, стек от карфиол, пържен сом с картофена салата.

От предястията наш фаворит са забулените яйца с конска пастърма, картофен крем, конфетиран праз и прах от гъби, родопския пататник с брънза и зеленчуковите кюфтета с крем от леща и катък с печена чушка. Вечер пък се сервират цели многостепенни мента в традициите на европейското гурме, към които се предлага и винено меню за всяка стъпка.

Менюто на розата, което е най-скромно, е с циганска баница, крокмач, пъстърва, телешко със спанак и попара с 3 млека и сладко от рози със сладолед от кисело мляко за десерт. Всяка от стъпките върви съответно с джин-тоник с лакерда от паламуд и дивесил, Сигничър Шардоне от Присое, Сира 2012 на Мараш, десертен ризлинг от същата изба.

Така се реди и всяко от другите менюта, като достигат и 10-степенни, а освен голямо ядене, си е и шоу. Личи, че главният готвач е завършил висша кулинария в Барселона, работил е там и в Мадрид в мишленови ресторанти – дори с 2 звезди.

Снимки вижте ТУК!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !