ДА! Кармаре, където готвачите правят прогресивна българска кухня

14.01.2019 17:50 | Видян 345 пъти

ДА! Кармаре, където готвачите правят прогресивна българска кухня

Кармаре се оказва старата ни дума за готвачи. Това е нов ресторант на ул. Княз Борис – между ул. Позитано и бул. Стамболийски, където готвачите са в главната роля – не са само в кухнята, а и в салона, където сервират. Той е просторен и е чудесен фюжън между лофт стил и български мотиви, без нищо от двете да е натрапчиво и кичозно.

Няма гледжосани съдове и везани покривчици ала Балкантурист, има невероятни прибори и всякакви съдове, като всичко е пипнато и дизайнерско. Музиката е джазиран и електронизиран саунд вариращ около фолклорната тематика. Кухнята, наричана от създателите на заведението „българска прогресивна”.

Хем е вкусна, хем изглежда тренди. На обед има меню, което включва великолепна редена мусака от агнешко и крокмач с джоджен, печено пиле с ловджийски сос, петрохан и картофено пюре, стек от карфиол, пържен сом с картофена салата.

От предястията наш фаворит са забулените яйца с конска пастърма, картофен крем, конфетиран праз и прах от гъби, родопския пататник с брънза и зеленчуковите кюфтета с крем от леща и катък с печена чушка. Вечер пък се сервират цели многостепенни мента в традициите на европейското гурме, към които се предлага и винено меню за всяка стъпка.

Менюто на розата, което е най-скромно, е с циганска баница, крокмач, пъстърва, телешко със спанак и попара с 3 млека и сладко от рози със сладолед от кисело мляко за десерт. Всяка от стъпките върви съответно с джин-тоник с лакерда от паламуд и дивесил, Сигничър Шардоне от Присое, Сира 2012 на Мараш, десертен ризлинг от същата изба.

Така се реди и всяко от другите менюта, като достигат и 10-степенни, а освен голямо ядене, си е и шоу. Личи, че главният готвач е завършил висша кулинария в Барселона, работил е там и в Мадрид в мишленови ресторанти – дори с 2 звезди.

Снимки вижте ТУК!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Кой месец е добър за...?

Учените твърдят, че има сезонен модел на нашите...

Бетон като за световно се лее на Иракли

“Бетон се лее като за световно на мястото на...

Няма коментари към тази новина !