Лейди Гага и Глен Клоуз си поделиха награда на Изборът на критиците

15.01.2019 09:30 | Видян 1300 пъти

Лейди Гага и Глен Клоуз си поделиха награда на Изборът на критиците

Вечер на двойните награди – в това се превърна церемонията по раздаването на статуетките под щампата Изборът на критиците. Лейди Гага и Глен Клоуз застанаха рамо до рамо на сцената с приз в ръка.

Двете се окичиха с титлата Най-добра актриса, като си заслужиха овациите в публиката с изпълненията си в съответно Роди се звезда и Съпругата.

Ейми Адамс и Патриша Аркет са другите звезди, които спечелиха едновременно една и съща категория. Двете бяха отличени като Най-добра актриса в лимитиран сериал или телевизионен филм в съответно Отворени рани и Бягство по учебник.

Големият победител на церемонията се оказа Рома на Алфонсо Куарон. Заглавието отнесе наградите за Най-добър филм, Режисура, Операторско майсторство и Чуждоезичен филм. Черната пантера и Вице се разписаха с по три статуетки.

Филмът, на който Дисни залага огромни надежди в настоящия награден сезон, си тръгна с признание за дизайн на продукция, костюми и визуални ефекти. Две от трите отличия за Вице пък са индивидуални за Крисчън Бейл, който излезе да се поклони на сцената след обявяване на победителите в категориите Най-добър актьор и Най-добър актьор в комедия.

Вице бе признат и от гледна точка на грима и прическите. В категорията за актьорски състав беше отличена историческата комедия Фаворитката, която водеше по номинации за наградите Изборът на критиците с 14 на брой. Филмът донесе и награда за най-добра актриса в комедия на Оливия Колман.

Елси Фишър грабна приза за Най-добър млад актьор/актриса за ролята си във филма Осми клас.

Наградите за Най-добър актьор в поддържаща роля и Най-добра актриса в поддържаща роля бяха присъдени съответно на Махершала Али за Зелената книга и Реджина Кинг за Ако Бийл стрийт можеше да говори.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Любимата храна на Кралицата била за...

Покойната кралица може и да е похапвала от най-добрите...

Отиде си режисьорката Мариана...

Тази нощ си отиде режисьорката Мариана...

Няма коментари към тази новина !