Бившата годеница на Фреди Меркюри взима 40 млн. Лири от Бохемска рапсодия

14.01.2019 12:02 | Видян 2078 пъти

Бившата годеница на Фреди Меркюри взима 40 млн. Лири от Бохемска рапсодия

Мери Остин – жената в живота на Фреди Меркюри, ще спечели 40 милиона британски лири от успеха на биографичния филм за него Бохемска рапсодия.

Лентата, която спечели Златен глобус за Най-добър филм и Най-добра мъжка роля е заработил до момента около 600 милиона лири в кината в цял свят, а Остин, на която Фреди предлага брак в началото на кариерата си, и която остава с него до последните му дни, ще получи дял от парите заради авторските права.

Когато се запознава с харизматичния Фреди Меркюри през 1970 г., Остин е на 19 години. Тогава той и Queen са едва в началото на кариера си. Певецът е толкова влюбен в нея, че й подарява годеж пръстен, а по-късно пише за нея един от най-големите хитове на групата Love of my life.

Според сценария на Бохемска рапсодия, който е консултиран от друг член на Queen – китаристът Брайън Мей, връзката между Мери и Фреди приключва, когато той й признава, че е хомосексуалист. Тя остава цял живот близо до Фарук Булсара (както е истинското име на родения в Занзибар музикант) и се грижи за него, когато се разболява от СПИН.

Фреди Меркюри завещава на Мери Остин 50 процента от бъдещите си печалби. 25 процента получават родителите му и 25 процента сестра му. След смъртта на родителите му дялът на Остин става 75 процента. Тя наследява и къщата му в Западен Лондон на стойност 20 милиона лири, както и по-голямата част от състоянието му от 9 милиона лири. От бъдещите печалби на група Queen Остин наследява около 19 процента.

Мери Остин е на 67 години. Преди шест години тя определи огромното наследство от Фреди Меркюри като "бреме", предизвикало "много яд".

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !