Средиземноморската диета е обявена като най-добрата за 2019 г.

09.01.2019 11:12 | Видян 1698 пъти

Средиземноморската диета е обявена като най-добрата за 2019 г.

За първи път средиземноморската диета спечели първото място в класацията на US News and World Report. Анализът на 41 диети също така отрежда първото място на средиземноморската в още няколко подкатегории: най-здравословна, с фокус върху храни с растителен произход, средство срещу диабета, и най-важното - най-лесна за спазване.

Признанието не учудва особено: продуктите и ястията на слънчевото средиземноморие винаги са били свързвани с по-здравите кости, по-здраво сърце и изобщо - с дълголетие. Също - и с по-малко килограми.

По същество диетата е свързана със семпло, предимно вегетарианско готвене, бобови растения и семена, и щедро количество зехтин. Рафинираната захар и брашна се срещат по-рядко, същото се отнася и до месото. В ястията има и яйца, млечни продукти и птици, но доста по-рядко от традиционната западна диета. За сметка на това рибите са опорен стълб при средиземноморските ястия.

"Това е нещо повече от диета - това е начин на живот, при който на масата се сяда с приятели или със семейството", казва за Си Ен Ен диетоложката Рахаф ал Бочи от Атланта.

И все пак, какво означава "най-добра диета"?

продължи >>

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Няма коментари към тази новина !