Netflix инвестира $1 милиард в европейска продукция през 2019 г.

08.01.2019 12:03 | Видян 1393 пъти

Netflix инвестира $1 милиард в европейска продукция през 2019 г.

Приблизително 1 милиард долара – толкова смята да задели от целия си бюджет стрийминг гигантът Netflix за оригинална европейска продукция през тази година. Ходът е част от набелязаната цел на компанията да увеличи значително потребителите си на Стария континент.

Макар че Netflix не разграничава „зрителите си“ според държавата по произход, експерти изчисляват, че в платформата са регистрирани близо 40 милиона европейци. Очакванията са в следващите пет години числото да се увеличи с още от 15 до 20 милиона. Към момента Netflix са съсредоточили усилията си в по-големите държави на континента, като работят по пет сериала в Германия, седем във Франция и шест в Испания.

Сред продукциите, добили най-много популярност към момента, е драмата The Eddy, която ще бъде режисирана от носителя на „Оскар“ Деймиан Шазел. Действието ще бъде базирано в джаз клуб в Париж. Netflix изчислява, че само в Испания през отминалата година, е спомогнала за назначаването и заплащането на над 13 000 актьори, статисти, режисьори, продуценти, оператори и др.

Сред най-големите предизвикателства пред компанията, смятат в средите, е фактът, че аудиторията в Европа е разделена според национална идентичност и често всяка „група“ зрители говори на различни езици. Конкуренцията от страна на местните телевизионни компании също е голяма, като всяка от тях може да задели значително по-голям бюджет за създаването на оригинална продукция в държавата, в която функционира. Въпреки това очакваният резултат е положителен предвид по-големия стимул на локалните компании да инвестират също в телевизионно кино.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !