Алено червило и перли е дрескод за юбилея на Стоянка

08.01.2019 10:15 | Видян 1727 пъти

Алено червило и перли е дрескод за юбилея на Стоянка

Алено червило, перли и парфюм са почти задължителният дрескод за дамите, които ще имат щастието да посетят специалния спектакъл юбилей на великата актриса Стоянка Мутафова, посветен на 70-годишнината от дебюта й на българската професионална сцена.

Празничното събитие, което не поставя към външния вид на господата нарочни изисквания, освен да са облечени от глава до пети в чувство за хумор, ще се състои навръх 97-ия рожден ден на комедийната прима – 2 февруари, от 19.30 ч. в Зала 1 на НДК.

Цената на билетите е от 20 до 70 лв., според позицията в залата, но тъй като най-добрите места вече са почти изкупени, поради огромния интерес от вчера в продажба бе пуснат и втори балкон. Билетите за там струват от 40 до 50 лв.

Сценарият на празничната гала засега се пази в пълна тайна. Вероятно тържествената вечер ще има двама водещи, но още не се знае откъси от кои свои роли ще изиграе забележителната актриса за своите безброй почитатели. Известно е обаче, че на сцената ще излязат да я поздравят и да изпълнят по нещо от репертоара си много нейни популярни и обичани колеги и приятели. Сред тях ще са Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Мария Сапунджиева, Виктор Калев, Любо Нейков, Ненчо Илчев, Албена Павлова, „Тоника Домини“ и още от най-големите звезди на родната комедия и естрада

Разбира се, център в светлината на прожекторите на спектакъла ще бъде самата несравнима Стояна, така че изненадите са гарантирани.

С изключителна енергия, винаги духовита и с усмивка на лицето, Стоянка Мутафова продължава да играе активно, да изнася представления из страната и на сцената на Сатиричния театър и „Сълза и смях“ в София. „Кралицата на българската комедия“, както я описва „Ройтерс“, има в актива си изключително богата палитра от роли. От 1946 до 1949 г. тя работи в театър в Прага, в Народния театър е от 1949 до 1956 г., когато става един от основателите на Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов“. В края на 2017 г. единствената й дъщеря Мария Грубешлиева-Муки издаде своята втора книга за Стоянка Мутафова със заглавие „Добър вечер, столетие мое". Едно от посланията в книгата е никога да не се предаваш, да бъдеш себе си, да се бориш и да достигнеш своето столетие. И когато това стане, да можеш с усмивка да му кажеш „Добър вечер“ и да си щастлив от дългия път, който си извървял, споделя авторката.

Със сигурност на 2 февруари в НДК ще станем част от вълнуващ празник, който не е за изпускане. Проявата се организира от продуцентски къщи „Ажур Пико“ и „Артишок“.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !