Филм на български режисьор взе голямата награда в Лос Анджелис

04.01.2019 11:06 | Видян 681 пъти

Филм на български режисьор взе голямата награда в Лос Анджелис

Игралният късометражен филм "Мотиви" на младия български режисьор Джоузеф Ал-Ахмад взе голямата награда за "Най-добър късометражен филм" на кинофестивала в Лос Анджелис (Los Angeles Film Awards), както и приза "Почетен режисьор".

Снимачният колектив бие рекорди по своята интернационалност. Във филма работиха руснаци, американци, украинци, българи, евреи, испанци и други националности, което е доказателство, че за изкуството няма граници

каза за БТА режисьорът, чиито филм миналият месец отнесе и наградата за "Най-добра филмова музика" на фестивал "Призма" в Рим. 
"Мотиви" е продукция на най-стария филмов университет в света - ВГИК в Москва, където Ал-Ахмад е студент в 4-и курс. За руската столица той заминава след като завършва Националната гимназия по приложни изкуства в родната му София. В главната роля на филма е звездата на руското кино Михаил Богдасаров. Сценарист е Роман Бобильов, cъсценаристи са Джоузеф Ал-Ахмад и Виолета Георгиева, също от България. Музиката е на Николай Бабухин и руснака от български произход Даниел Цовин.

Действието в лентата се развива в Москва, където виден бизнесмен е бил посетен в дома си от свой колега, а малко след това е намерен застрелян в колата си в подземен гараж. "Изключително добре направен филм във всички аспекти на киноизкуството", пише в своята публична рецензия Рой Зафрани, председател на журито на фестивала в Лос Анджелис.
Освен като режисьор, с три късометражни документални филма, Джузеф се изявява и като художни и има вече седем самостоятелни изложби.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !