Алекс Богданска гушва хилядарка от снимка

28.12.2018 14:24 | Видян 2023 пъти

Алекс Богданска гушва хилядарка от снимка

До 1000 лв. прибира за снимка моделката Алекс Богданска-Петканова. За да публикува кадър в социалната мрежа хубавицата взима солена такса.

Брюнетката е сред най-високоплатените БГ звезди у нас. Сред рекламираните от нея продукти са ресторанти, козметика и дори сайтове.

Печеленето на пари чрез социалните мрежи стана хит по света още преди 3–4 години. От доста време то се превърна в мода и у нас, а родните красавици заработват солидни хонорари от там.

„Тарифата за една снимка на Русата Златка е 500 лв. За Черната Златка сумите са между 300 и 500 лв.”, разкриват достоверни източници.

От тази „работа” се облагодетелстват всички известни звезди у нас – актьори, певци, модели, спортисти и водещи. Хората, които печелят от споделяне на снимки, се наричат инфлуенсъри – т.е. влияещи хора.

Сред най-скъпоплатените звезди у нас се оказа Николета Лозанова. Нейна снимка в социалните мрежи достига до 6000 лв. в зависимост от поста, пише България днес.

Схемата е проста – фирмата, която иска продуктът й да бъде рекламиран от определено лице, предлага определена сума на съответния човек и той рекламира стоката.

Разбира се става дума за популярни лица в мрежата, които имат широка аудитория, която ги харесва. Веднъж феновете видят ли, че любимата им звезда използва съответното изделие, те го пожелават и купуват.

Отделно от рекламите звездите печелят и от платформата. Ако потребител има над 10 000 фена може да получи между 80 и 130 долара в зависимост от броя харесвания на снимка.

Хората с повече от 10 000 последователи в мрежата могат да претендират за над 400 долара приход. А най-интересното е, че парите не се облагат с данъци, понеже не се декларират никъде.

Именно така родните звезди си докарват доста солидни печалби и не само те.

В топ 3 на най-популярните Инстаграм звезди у нас са Николета Лозанова, която има близо 700 000 последователи в мрежата, Григор Димитров и Нина Добрев.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Няма коментари към тази новина !