Трансплантирани имунни клетки се борят успешно с рака

28.12.2018 11:36 | Видян 768 пъти

Трансплантирани имунни клетки се борят успешно с рака

Новаторска терапия за рак, която използва имунни клетки от непознати, може да спаси милиони животи в бъдеще, смятат учените от института Франсис Крик в Лондон.

Лечението, което все още е на ранен етап, ще укрепи имунната система на пациентите, като същевременно се избягват токсичните странични ефекти като тези, причинени от химиотерапията, пише DailyMail.

Екипът иска да създаде първите имунни банки, които да съхраняват клетките, които са естествени убийци на рака. Това би позволило на онколозите да поръчват банки с имунни клетки за клиники в рамките на няколко часа, за да бъдат инфузирани на пациентите.

Туморите се развиват толкова бързо, че няма начин фармацевтичната компания да може да се справи с тях. Но имунната система се развива повече от четири милиарда години, за да направи точно това. Досега идеята за инжектиране на чужди имунни клетки в човек бе съпътствана от страхове, че тялото ще ги отхвърли. Но тази година учените откриха, че те оцеляват добре в тялото и са различни от другите клетки.

Смята се, че лечението е най-добрият подход, защото използва собствената имунна система на пациента и не разчита на лекарства.


Снимка: Getty images

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Определиха “Съседите” за най-голямото...

“Най-голямото откритие беше малък павилион, на брега...

Ясни са финалистите в конкурса Пролет`24

Известни са финалистите в Конкурса за нова българска...

Няма коментари към тази новина !