Русков връчи награда на "врага" Господинов, 19' с медийния приз на Столичната библиотека

18.12.2018 16:05 | Видян 1155 пъти

Русков връчи награда на

Най-големите литературни врагове сключиха предколедно примирие: Милен Русков връчи наградата Писател на годината на Столичната библиотека на Георги Господинов. Той е бил най-търсеният автор от читателите на градската културна институция. А те са вече 52 000, с 20 000 повече за последните 4 години, както отбеляза директорът на библиотеката Юлия Цинзова.

Сред другите водачи в класирането като най-четени родни автори на художествена литуратура са Владимир Зарев, Захари Карабашлиев, Алек Попов и - шокиращо за мнозина, но очаквано според равглистите за продажби в книжарниците - Венета Райкова, чиято награда взеха издателите й от Ентусиаст. В областта на популярното нехудожествено четиво призът отиде при Анна Заркова, а в сферата на науката най-търсен е проф. Овчаров.

Наградата за детска писателка с най-много прочитания се падна на издателката Божана Апостолова за нейната поредица приказки, специално съчинени за внучката й Малката Божана.  Столичната библиотека отличи и няколко медии за подкрепата им към културната институция. Сред електронните това са БНТ и бТВ, а от печатните - вестник 19 минути. Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи наградата за читател на година - млада дама от София, взела и върнала тази година над 150 книги на библиотеката.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Няма коментари към тази новина !