Десислава Радева: С Румен се запознахме преди 31 години на ревю

16.12.2018 17:15 | Видян 4438 пъти | Гласували 1

Десислава Радева: С Румен се запознахме преди 31 години на ревю

Десислва Радева даде първото си обширно телевизионно интервю в неформална обстановка, изцяло в стила на Мартин Карбовски, като част от проекта му Жената до президента"за предаването му по bTV Втори план.

Настоящата първа дама на България разказа, че с Румен Радев са се запознали още през 1987 година. Десислава Радева обясни, че като дете на разведени родители от работническо семейство тя е била изправена пред истински финансови предизвикателства.

"Тогава плащаха по 10 лева на ревю и аз си казах: Защо не?", сподели първата дама за кратката си кариера на манекенка.

Румен Радев я вижда на едно от дефилетата и идва да се запознаят. Кани я на танц, който така и не се осъществява. Бъдещият президент обаче е впечатлен от Десислава и отива да я търси в модната агенция, за която тя работи. Разбира къде учи и отива пред училището й с репликата: "Може ли един танц?" Двамата се сприятеляват. Той става много близък и с майка й и Десислава често ги заварва да си говорят в дома й. Румен Радев помага на младата дама с уроците по математика. Тя първо го харесва като човек и като приятел.

"След това аз дойдох в София да уча, а той остана при голямата си любов - изтребителя", разказа Радева - "Той винаги е знаел какъв иска да стане. Роден е за пилот."

На пистата тя го вижда като грациозен, изящен мъж. През годините не се срещат често, но винаги има доверие между тях, което никога не избледнява. Отново ги събират ВВС, където тя започва работа през 2011 година.

Радева обясни, че не може да определи как точно са се събрали:

"Любовта си знае работата. Не сме се стремили към това, но в един момент се случи. Явно е трябвало да се случи."

"Щастливи сме като Румен и Деси Радеви. Не знам дали сме щастливи като президента и съпругата му. Вече нямаме време да седнем да говорим спокойно, защото той е много ангажиран. Аз също. Но като семейство сме щастливи", допълни Радева.

Тя го подкрепя напълно по време на цялата му предизборна кампания, но...

"В началото бях мнителна. Не съм мислела, не съм мечтала, че това ще се случи. Мечтаех да стана певица", обясни първата дама, която не държи да я наричат така.

"Има съпруга на президент, няма първа дама, а думата президентша не ми допада като израз. Женско присъствие до президента! За съжаление това последните пет години не го видяхме.

И Антонина Стоянова и Зорка Първанова бяха облагодетелствани от това, че Мария Желева научи българина, че около един президент е нормално да седи неговата съпруга. Какво по-логично от това една съпруга да подкрепя съпруга си, когато той е президент на държавата?"

Радева допълни, че според нея те са имали и "друг лукс" - несъществуването на социални мрежи. А сега тя сякаш трябва да проправя пътека и през модерните технологии:
 
"Езикът напоследък започна да ми става враг, защото съм публична личност и това ми пречи. По принцип съм открита и обичам да си казвам направо това, което мисля."

"Да съм жена на президента е предимство, защото срещам много интересни хора, посещавам забележителни места. Бях на ежегодния концерт на Виенската филхармония, получих автограф от Рикардо Мути, бях в Балшой театър, една от мечтите ми... Но недостатъците са повече - губиш свободата си", обясни Радева.

Тя сподели, че когато излиза на разходки със съпруга си, "това не са разходки, а дефилета". Хората го спирали за автограф и тя нямала нищо против тях, разбирала ги:

"Но това по някакъв начин ме ограбва. Краде ми мъжа."

продължи >>

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Няма коментари към тази новина !