ДА! Първи ресторант на тъмно в София

03.12.2018 10:16 | Видян 775 пъти

ДА! Първи ресторант на тъмно в София

Представете си визуалното да няма значение. Останалите сетива се обострят, усещате вкусове и аромати, които не сте предполагали, че съществуват. Едно уникално изживяване с вашите приятели изпълено със смях и истински разговори. Сега прибавете и екслузивно петстепенно меню с подбрана селекция от напитки, които ще ви отведат на сетивно приключение.

Тенебрис е социален ескперимент, в който хора с нарушено зрение ще ви въведат за кратко в интригуващия свят на тъмнината. Този свят е наситен със звуци, чувства, вкусове и допир, и много често се оказва по-богат от визуалния.

Ще преживеете една вечеря изключвайки изцяло визуалното, и тъкмо затова незрящи хора ще са ваши домакини. Вярваме, че ключът към разбирането им се крие не в статистиката, данните и историите без лица, а в личното преживяване и прекия контакт. Макар и за кратко, ще имате възможността да „видите” една друга гледна точка и да се поставите на тяхно място.

Целта ни е да създадем работни места за хора с нарушено зрение, без това да носи усещането за подаяние. Искрено вярваме, че те са пълноценни личности, и както всеки друг имат своите силни и слаби страни. Посредством нестандартната работната среда в Тенебрис зрението остава ненужно, може би дори недостатък. Тенебрис на ул. Хан Аспарух 65 в самото сърце на София, на две крачки от Раковски, не е място за дарения, а работно място, където хората с нарушено зрение са в свои води – по-силни и по-способни от останалите.

Ще бъдете посрещнати в осветена приемна, където ще ви разкажем накратко какво ви очаква. След като оставите на сигурно място връхни дрехи, чанти, телефони и други несъвместими с изживяването предмети, ще се запознаете с вашия домакин. Той или тя ще ви въведе в залата за хранене, където цари абсолютен мрак. Тъкмо за да запазим тази пълна тъмнина за всички гости, върху която се гради концепцията на Тенебрис, не се внасят телефони, светещи часовници, запалки и електронни цигари, както и всички останали предмети, които могат да излъчат светлина.

В залата за хранене e абсолютно тъмно, също както ако сте със затворени очи в тъмна стая. Домакинът ще ви настани на вашата маса, след което кулинарното ви пътешествие ще започне. Ще „преживеете” 5-степенно меню, специално разработено от Главният готвач, за да усетите храната по един нов начин. Можете да й се насладите с прибори или ръце, затова ви съветваме да се облечете подходящо.

По всяко време можете да повикате вашия домакин по име, независимо дали желаете да поръчате напитка, или да бъдете изведени до тоалетна. Вечерята обикновено трае между 1.5 и 2 часа, след която ще бъдете съпроводени до осветената част на ресторанта, където ще можете да видите поднесените ви блюда и каква част от тях сте успeли да познаете.

Донесете доза смелост, приключенски дух и празен стомах и ни позволете да ви поднесем едно различно усещане за храната и хората.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Няма коментари към тази новина !