БГ филм с премиера на Сънданс

30.11.2018 09:15 | Видян 750 пъти

БГ филм с премиера на Сънданс

Документалният филм „Тайният живот на Вера“ (Tha Magic Life Of V) на българския режисьор Тонислав Христов ще направи световната си премиера в рамките на един от най-значимите фестивали за независимо кино отвъд Океана - „Сънданс“.

Освен, че ще бъде представена на форума, основан от Робърт Редфорд, лентата ще се бори и за отличие. Тя се нареди сред 12-е заглавия в официалната международна селекция за документално кино на терен. „Тайният живот на Вера“ е копродукция между Финландия (Making Movies) и България (“Соул Фууд”), но творческият екип е съставен от предимно родни специалисти. Зад сценария стоят Христов, Любомир Цветков и Каарле Ахо от финландска страна. Виртуозът Петър Дундаков е отговорен за музиката в продукцията, а оператор е Александър Станишев.

„Тайният живот на Вера“ бележи втория пореден пробив на Христов в „Сънданс“. Припомняме, че миналата година българският режисьор отново успя да представи свой проект на феста. „Пощальонът“ също попадна в документалната селекция на „Сънданс“. Заглавието отново бе българско-финландска копродукция, като спечели титлата „най-добър документален филм“ на Balkans and Caucasus Observatory в Триест (Италия).

„Сънданс“ стартира на 24 януари и ще продължи до 3 февруари. Фестът ще представи общо 112 заглавия в рамките на тези 11 дни. Сред интригуващите продукции е и Untouchable на Урсула Макфарлейн – документална лента за възхода и падението на мастития продуцент Харви Уайнстийн, обвинен от десетки представителки на шоубизнеса в сексуален тормоз. Любопитно е и заглавието Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile на Джо Берлингер. В него актьорът Зак Ефрон („Училищен мюзикъл“) ще се опита за пореден път да скъса със славата си на протеже на „Дисни“, като ще влезе в обувките на серийния убиец и изнасилвач Тед Бънди.

Източник: monitor



автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Няма коментари към тази новина !