Може ли водата ви да ви разболее?

21.11.2018 09:48 | Видян 965 пъти

Може ли водата ви да ви разболее?

И вие ли сте от хората, които пълнят бутилката си с вода, изпиват до последната капка, после пълнят отново и така N на брой пъти? Хубаво е да се хидратирате добре и да поемате до 2 литра вода на ден, което е доста по-лесно, ако ползвате бутилка. Но знаете ли, че тя може да ви разболее? И нямаме предвид пластмасовите бутилки, а тези за многократна употреба.

Важно е да измивате внимателно бутилката и да я стерилизирате, тъй като в нея се задържат доста бактерии, дори да я ползвате само вие. Тъй като те задържат влага, са идеалната среда за развиване на вредни микроорганизми, чието въздействие върху организма може да доведе до разстроен стомах, диария и дори повръщане.

Как да почиствате бутилката си?

Ако бутилката ви е от типа със сламка, тя трябва още по-внимателно да се почисти. В нея покрай преминаването на слюнка може да се завъдят бактерии тип е-коли, които да доведат до гастроентероложки проблеми и хранително натравяне.

Минаването само с вода на сламката и гърлото не е достатъчно. Използвайте по-сериозни препарати като веро, течни сапуни и т. н. Поставяйте шишето с гърлото надолу върху салфетка или кърпа, за да не позволите на бактериите да останат в бутилката.

Мийте бутилката всеки ден задължително! Освен сапун може да използвате и оцет за дезинфекция.

Източник: tialoto.bg
Снимка: Istock

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !