Машината: по-умна от човека след 43 г.

10.11.2018 11:41 | Видян 1643 пъти

Машината: по-умна от човека след 43 г.

Изкуственият интелект ще усвои уникалните човешки черти като адаптивност, творчество и емоционална интелигентност до 2062 г., смята австралийският експерт Тоби Уолш от UNSW Sydney. Според него има фундаментална промяна в света, който познаваме.

"Дори и без машините, които са много умни, започвам да се притеснявам за тяхното развитие и за важните решения, които трябва да направим", каза Уолш на Фестивала на опасните идеи в Сидни.

"Голяма част от разискванията са насочени към това как личната информация е била открадната от хората и че е справедливо да бъдем възмутени от това", заяви Уолш.

"Но има и друга страна на историята, която съм изненадан, че не получи толкова голямо внимание от медиите: информацията се използва много активно, за да манипулира как ще гласуват хората". По думите на Уолш машините притежават данни за нас, които самите ние не притежаваме и в това именно е опасността.

"Напълно автономните машини ще променят радикално природата на войната", казва Уолш.

Той вярва, че спорният въпрос е в създаването на машини, съобразени с човешките ценности, което в момента се разглежда от други платформи, задвижвани от изкуствен интелект.

"Facebook е пример за проблема, тъй като той е оптимизиран за вашето внимание, а не за създаване на политически дебат или за по-добро място в обществото", казва Уолш.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !