Светът е достигнал най-ниското ниво на щастие за 10 години

07.11.2018 12:21 | Видян 676 пъти

Светът е достигнал най-ниското ниво на щастие за 10 години

Световните нива на щастие са на най-ниското си ниво в рамките на 10 г., като броят на хората, които казват, че се чувстват стресирани и неспокойни, се покачва, сочи проучване на Галъп.

Раздираната от конфликти Централноафриканската република е най-лошото място на света за миналата година, като Ирак заема второ място.

"Колективно, светът днес е по-стресиран, неспокоен, тъжен и болен днес, отколкото някога сме го виждали", пише в уводната част на изследването водещият редактор на групата Мухамад Юнус.

Галъп изследва повече от 154 000 души в 146 държави, за това дали предишния ден са почувствали болка, тревога, стрес, гняв или тъга. Според него глобалното настроение е най-мрачно от първото подобно проучване през 2006 г.

Спадът в усещането за щастие се дължи най-често на граждански вълнения, осакатяващи системите на здравеопазване и каращо хората да гладуват. 24 от 35 изследвани държави падат до най-ниското си ниво на щастие за 10 г. през 2017 г.

По-богатите страни също не са имунизирани. Около половината от интервюираните американци заявяват, че са били подложени на стрес - приблизително същата част от анкетираните, както и в Централноафриканската република .

Глобалното настроение бележи спад на фона на материалния прогрес. Нарастващото богатство не е достатъчно, за да увеличи нивото на щастие, сочи проучването.

Парагвай застана на второ място сред най-положително настроените страни. Разкъсаните от войни Йемен и Афганистан падат надолу в класацията.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !