Eлизабет II започва оттегляне в полза на Чарлз

29.10.2018 10:31 | Видян 2416 пъти

Eлизабет II започва оттегляне в полза на Чарлз

След като преди няколко месеца вестник Гардиън публикува готовия вече сценарий как се процедира при невъзможност кралица Елизабет II да управлява повече Великобритания, в октомврийския брой на списание GQ престолонаследникът принц Чарлз обяви, че той, а не синът му Уилиам ще бъде новият крал на Англия.

В неделя вестниците Дейли Еспрес и Дейли Мейл публикуваха откъси от нова биография на владетелката, според която оттеглянето й ще настъпи по-рано от очакваното.

Елизабет е на 92 години и от 66 години заема трона, което е световен рекорд, освен национален. Автор на книгата е кралският кореспондент Робърт Джобсън след негов тур с престолонаследника Чарлз за година. Според него в следващите 3 години той ще бъде издигнат до Принц – Регент.

„Кралицата е съзнателна и за нея е ясно, че на нейната възраст трябва да осигури предаването на короната на първородния си син, без докато е жива, той формално да бъде коронован за крал”, споделя авторът. Всичко това има и законово основание в т.нар. The Regency Act от 1937 г.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !