Меган с трогателна реч за достъпа до образование

25.10.2018 12:22 | Видян 1562 пъти

Меган с трогателна реч за достъпа до образование

Образованието за жените и момичетата в развиващите се страни е от жизненоважно значение. Това заяви Меган Маркъл по време на посещение в университета на Южния Пасифик.

Херцогинята изнесе трогателна реч пред събралите се студенти. Тя бе първото ѝ публично слово по време на официалната обиколка с принц Хари в Тихоокеанския регион.

„Да им се предостави достъп до образование е с ключово значение за социалното и икономическото развитие. Когато получат подходящите за постигане на успех инструменти, момичетата могат да сътворят невероятно бъдеще не само за себе си, но и за всички около тях“, продължи тя.

Меган изтъкна, че ще бъдат учредени две стипендии, които да отидат за жени, имащи желание да се образоват във висши учебни заведения в Тихоокеанския регион.

По-рано херцогът и херцогинята на Съсекс бяха гости на събитие в памет на принцеса Даяна, организирано от президента на Фиджи. „Тази визита е носталгична за нас като младоженци, моите дядо и баба са отсядали в същия хотел „Гранд Пасифик“ много пъти през годините“, каза Хари в речта си.

По време на своята визита в Австралия, Мегън носеше тоалети, които не криеха наедрялото ѝ коремче. Това наложи засилване на охраната около нея и съпруга ѝ. Както вече писахме, тя и принц Хари очакват първото си дете през пролетта на 2019 г.

Източник: tialoto.bg
Снимка: Reuters

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Няма коментари към тази новина !