Роди се Оскар

04.10.2018 11:53 | Видян 1777 пъти

Роди се Оскар

„Роди се звезда“ не е поредният римейк. В ерата на блудкавите сюжетни повторения, целящи единствено да привлекат вниманието на зрителя без да задоволят нуждата му от стойностно кино, режисьорският дебют на Брадли Купър е рядкосрещан диамант. Ще се убедите защо още утре, когато филмът ще прекрачи прага и на родните салони.

Много кънтри, стойностна музика (с редки изключения, когато Али пее за притегателната сила на задните части на лирическия й любим – б.а.), органична актьорска игра и романтика са само част от елементите, които категорично поставяме в колонката „позитиви“ за лентата. Несъмнено, Лейди Гага е голямото откритие на сезона.

Ролята на Али изглежда сякаш специално скроена по нейни мерки – момиче с обезоръжаващ талант, което – първоначално поне – страда от синдрома на смачканите мечти. Животът й се преобръща на 180 градуса, когато среща кънтри звездата Джаксън Мейн (Купър), който се лашка между репутацията си на класен изпълнител и заклето пиянде.

Преди да кажете „аз тези романтични бози съм ги гледал и преди“ бързам да кажа, че макар и любовните трепети между двамата да са гръбнакът на заглавието, те далеч не разводняват историята до степен, в която бихме изтичали до личния за бърз преглед за диабет. „Роди се звезда“ представя грубата истина за зависимия от алкохола и наркотиците човек. Дотам, че ставаме свидетели как Джак се изпуска в гащите по време на церемония за наградите „Грами“.

Отначало плаха и неуверена, Лейди Гага израства паралелно с героинята си, за да достигне до състояние на непоклатима сила, която почти сигурно й гарантира номинация за предстоящите оскари.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Няма коментари към тази новина !