Арестуваха бившия мъж на Емилия заради краден трактор

03.10.2018 12:29 | Видян 2240 пъти

Арестуваха бившия мъж на Емилия заради краден трактор

Покрай гонка и арест на 36 бежанци на границата край Свиленград зад решетките попадна и екссъпругът на фолкпевицата Емилия - Красимир Димов-Бойса. Той е задържан за 72 ч заради краден трактор Кубота с редосеялка, съобщи 24 часа.

Две групи иракчани са заловени след преследване в землището на свиленградското с. Мезек. С тях са арестувани и двама каналджии. Чужденците били натъпкани в 2 вана - мерцедес и форд. Сред тях имало жени и деца.

Зад волана на единия автомобил бил 33-годишен старозагорец, а на другия - 23-годишен от Гълъбово.

Докато вървяла операцията по залавянето на мигрантите, полицаите се натъкнали на информация и за кражбата на селскостопанската машина. Тракторът за 100 000 лв. бе задигнат от нива в Свиленградско в началото на юли т.г. Денем машината обработвала площите, нощем стояла заключена на нивата.

Тя била на столична фирма с база в пограничното село Левка. Три дни след сигнала на собственика тракторът е открит в стопанска постройка в Тополовград. По неофициална информация Красимир Димов се води безработен, но се занимавал с внос на стари коли от Западна Европа. В началото на 90-те г. бащата на Бойса - Димо Димов, бе спряган за глава на групировката ВИС-2 в Свиленградско.

При друга операция на полицията през миналите дни са задържани още 18 нелегални мигранти в гора край магистрала Тракия в Пазарджишка област. Униформените прибрали 18 чужденци - 14 мъже и 4 деца, без документи за самоличност. По-късно станало ясно, че мигрантите са от Ирак и Сирия.

Те били оставени от каналджия на магистралата, който ги излъгал, че границата е наблизо и могат да я преминат пеша.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Няма коментари към тази новина !