Световният туризъм с рекорден ръст, Франция си върна лидерството на най-посещавана дестинация

26.09.2018 10:59 | Видян 3866 пъти

Световният туризъм с рекорден ръст, Франция си върна лидерството на най-посещавана дестинация

Световната туристическа организация към ООН публикува данни за развитието на бранша през 2017 г. Международните пристигания, както гласи професионалният термин за пътувания, достигат 1,323 млрд. Това е ръст от 6,8% спрямо предишната година. Той е рекорден за времето след 2009 г., което значи край с кризата в сектора.

Най-голям ръст като регион бележи Африка с 9 на сто, следвана от лидера сред регионите Европа с 8% или  по-висок темп на нарастване, отколкото на дестинацията България, която е негова част.

Европа се радва на половината от всички световни туристически пристигания или общо 671 милиона. За сравнение, в Африка те са едва 63 милиона или над десет пъти по-малко.
Европейците се оказват и най-активните туристи и пътешественици като държат 48% от международния туризъм, следвани от азиатците с 25%, изоставащите  Америки със 17 на сто, Близкия Изток с 3%, колкото има и Африка.

Приходите в бранша бележат ръст от 5 на сто и достигат $1,34 трилиона. Това означава, че средният приход от турист е 1000 долара.

Европа отново е безспорен лидер с 40%, докато 29% от парите в туризма са похарчени в Азия, а само 24% в Америка

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !