Игра на тронове е най-добрият драматичен сериал

18.09.2018 17:55 | Видян 1378 пъти

Игра на тронове е най-добрият драматичен сериал

Големият победител на юбилейната 70-а церемония на наградите „Еми“ е „Игра на тронове“.

Кървавата сага на НВО, която имаше общо 22 номинации“, бе удостоена за най-добър драматичен сериал на бляскавото събитие, което се проведе снощи в театъра „Майкрософт“ в Лос Анджелис. Това е трети път, в който шоуто печели отличието в тази категория, смятано за еквивалент на „Оскар“. Тази година конкуренцията беше повече от силна - „Историята на прислужницата“, „Странни неща“, „Западен свят“ и „Това сме ние“ бяха преки съперници на „Игра на тронове“.

Актьорът Питър Динклидж, познат на телеманиаците като Тирион Ланистър, получи „Еми“ за най-добра поддържаща роля в драматичен сериал – отново трета в колекцията му. От сцената той благодари на екранния си партньор Николай Костер-Валдау, като го нарече „моят брат от друга майка“.

Това породи съмнения у феновете на „Игра на тронове“ дали това не издава роднинска връзка, която ще се разкрие във финалния сезон догодина.

Сериалът получи приз и в категорията за най-добри визуални ефекти.

Другият голям победител е „Прекрасната г-жа Мейзъл“, обявен за най-добра комедия. Историята за еврейска съпруга, мамена и изоставена от мъжа си, получи още две отличия.

Клеър Фой грабна „Еми“ за най-добра актриса в драматичен сериал за ролята й на младата кралица Елизабет II в "Короната", а Матю Рис триумфира при мъжете за ролята си в "Американците".

В актьорските категории за комедийни сериали за най-добра бяха обявени Рейчъл Броснахънот "Прекрасната г-жа Мейзъл" и Бил Хейдър от "Бари".

Като най-добър минисериал триумфира продукцията "Убийството на Джани Версаче".

Черешката на тортата по време на събитието беше предложението за брак на режисьора Глен Уайс, носител дотогава на 13 статуетки "Еми". При излизането си на сцената за получаване на 14-ата наградата, той се обърна към приятелката си с думите:

"Питаш се защо не ми харесва да те наричам мое гадже? Защото искам да те наричам моя съпруга".

После пред погледите на разчувстваните дами в залата, той поднесе на любимата си халката на майка си, починала преди две седмици.

Източник: monitor



автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Няма коментари към тази новина !