13 млади таланти в международния майсторски клас на Райна Кабаиванска

14.09.2018 17:45 | Видян 607 пъти

13 млади таланти в международния майсторски клас на Райна Кабаиванска

Осемнадесетият международен майсторски клас на Райна Кабаиванска, организиран от Нов български университет, стартира от днес в Софийската опера и балет.

След прослушване на 59 кандидати от 21 страни Кабаиванска избра 13 млади таланти (10 активни участници и 3-ма курсисти), с които ще работи за усъвършенстване на вокалната им техника и артистична интерпретация.

Сред тях са българките Александрина Михайлова (20, сопран) и Йоана Кадийска (30, мецосопран), както и идващата от Русия, но родена и израснала в България Мария Николова (21, сопран). Най-младият курсист е Йоанис Лазопулос (17, баритон) от Гърция.

Давиде Риу от Корея и Рейналдо Дроз от Венецуела, които развълнуваха до сълзи българската публика през юни с концерта „Тенорите на Райна Кабаиванска“ в зала „България“, също са част от майсторския клас. В международния състав участват също млади оперни певци от Италия, Турция, Франция.  

Най-добрите от младите дарования ще вземат участие в заключителния Галаконцерт в Софийска опера и балет на 29-и септември от 19 ч., когато Райна Кабаиванска ще обяви и стипендиите от своя дарителски фонд в Нов български университет.

 Традиционни партньори на фонда са Софийската община, „Фантастико“, Фондация „Америка за България“, както и частни лица и организации.

Втори Галаконцерт, по покана на Община Бургас, ще се състои в деня на музиката - 1-ви октомври от 19 ч. в залата на бургаската опера.   

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Алек Болдуин смутено отговори на...

Дъщерята на актьорите Алек Болдуин и Ким Бейсинджър вече...

Мика Стоичкова продава чанти срещу...

Голямата дъщеря на Христо Стоичков Михаела, която на 10...

Няма коментари към тази новина !