Академията отлага въвеждането на популярен Оскар

10.09.2018 16:44 | Видян 853 пъти

Академията отлага въвеждането на популярен Оскар

След седмици „гробно“ мълчание относно новия „Оскар“ за популярен филм, Американската филмова академия взе решение да отложи въвеждането на категорията.

Като причина за това институцията посочва некоректното време, в което тя би влязла в сила.

Въвеждането й девет месеца след старта на годината би предизвикало известна доза проблеми за филмите, които вече са излезли на голям екран“, обясняват от Академията, като допълват, че ще продължат да обсъждат подробностите около „популярната статуетка която се очаква все пак да стане реалност, макар и не за церемонията догодина.

Припомняме, че от филмовата индустрия скочиха срещу добавянето на новата категория по няколко причини. Една от тях беше натиска на Disney, които притежават телевизията ABC, изплащаща милиони, за да излъчва оскарите. Компанията обяви за първи път и желанието си да се бори за приз на церемонията с филма си „Черната пантера“. Другата причина за недоволството бе липсата на подробности около популярната категория – Академията така и не обясни каква е дефиницията за „популярност“ и на каква база ще се подбират номинираните заглавия.

Другите промени към момента остават в сила. Институцията ще търси по-ранно провеждане на раздаването на наградите, като в следващите години ще измести церемонията възможно най-рано до старта на годината. През 2019 г. тя ще се проведе на 24 февруари. Тогава излъчваната част от събитието ще бъде съкратено до 3-часово предаване, като на малкия екран ще бъдат предавани награждаванията едва в няколко категории.

Източник: monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !