Григор пак падна, аут е от новия Топ 10

28.08.2018 10:16 | Видян 1450 пъти

Григор пак падна, аут е от новия Топ 10

Григор Димитров отпадна още на старта на последния за годината турнир от Големия шлем в тениса - US Open. Осмият в света българин загуби с 3:6, 2:6, 5:7 от възстановяващия се от поредица травми Стан Вавринка (Швейц), който се намира на 101-во място в света.

Двубоят на централния корт Артър Аш премина изцяло под диктовката на Вавринка, шампион в Ню Йорк от 2016 г. и участващ сега в "уайлд кард" от организаторите. На свой ред Григор бе вял, отпуснат и правеше прекалено много грешки, особено на сервис.

Двубоят бе общо осми между Димитров и швейцареца, като сега балансът е равен - 4:4. В последните два мача обаче неизменно печели Вавринка, при това убедително. На Уимбълдън преди два месеца той пак отстрани Григор на старта, като го обърна от сет пасив до 3:1. Вчера не му даде и сет.

Показателна бе третата част от двубоя им. В нея българинът успя най-после да пробие подаването на Вавринка и поведе с 5:3, като имаше сервис да затвори частта. Малко преди това Стан бе използвал медицински таймаут, заради болки в гърба, но това не му попречи да си върне пробива в последния възможен момент и повече да не даде на Гришо да спечели и гейм.

Особено критичен към българския тенисист бе легендарния швед Матс Виландер, който сега е анализатор на Евроспорт.

"Димитров трябва да реши какъв тенис иска да играе - силов или техничен. Сега той се лута от единия към другия. Но едно е сигурно - той не се наслаждава на тениса, който играе. Разочарова ме, докато Вавринка игра на върха на възможностите си в момента", каза Виландер.

"Победих Димитров на една от най-неудобните ми настилки - тревата на Уимбълдън, и сега бях уверен в себе си. Трябваше да притискам Григор, да го карам да тича по корта и планът ми сработи. Днес условията не бяха от най-добрите за игра, но съм доволен, че се справих", заяви пък Стан.

Източник: Сега

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !