Папи Ханс е Супер палав

13.08.2018 10:59 | Видян 2061 пъти

Папи Ханс е Супер палав

Той не е писател. Той не е певец. Той е Супер палав. Той е Константин Трендафилов – една твърде развита напоследък личност.

От обещаващ млад поет в България, през изпълнител с алтер его Папи Ханс, та чак до гаджето на тийн сензацията Дара. Все поводи, достатъчни да го поставят под светлината на прожекторите. Последният е провокацията „Супер палав“, която представя Трендафилов в нова светлина – между няколко дупета на танцьорки. Няма как да ги пропуснете, тъй като през по-голяма част от клипа към песента, те блестят като ореоли около главата му.

Как започна всичко? Авторът на стихосбирката „За кого се сещаш, когато се сещаш за някого?“ предизвика истински фурор именно като запя парчето „Кекс“ под мустака на измисления германски герой Папи Ханс. С метафоричния сладкиш той категорично успя да уцели точната рецепта за хит.

Дълго след премиерата на песента, с всяко влизане в социалните мрежи попадахме на израза „Всичко е точно, защото снощи правих кекс“. И след множеството вицове, мемета ( б. а. - забавни снимки) и статуси, които гъделичкат любопитството ти, няма как да не я чуеш и да станеш част от многобройната свита, която си я тананика. И докато превърташ отново и отново видеото, просто за да се посмееш, осъзнаваш, че пародийното парче се е превърнало във феномен, който независимо дали мразиш или обичаш, то със сигурност знаеш до болка наизуст.

С изречения като „Животът ми е в застой, но всичко е точно. Майка ми не ме обича, но всичко е точно... Защото снощи правих кекс“ и видео, в което две полуголи красавици се кълчат и мажат с пудра захар, съвсем очаквано песента завладя средностатистическия меломан. Всъщност тя предизвика смесени чувства. „След тази песен ми се драйфа, но всичко е точно“, „Не си мислех, че може да има нещо по-лошо от Сузанита“ и „Изключително свежо, хумористично, приятно парче. Зариби ме много и всичко е точно“, са само част от коментарите в YouTube.

Музиката към проекта е дело на изпълнителя Искрен Тончев - Искрата. Нежната половинка на Трендафилов – Дара, ги запознава и идеята за съвместна работа се ражда съвсем спонтанно. Едно от момичетата във видеото пък е английската актриса Манал Ел Фейтури, която се разписа с участие в X Factor.

Интересен е фактът, че тогава доста от слушателите не разпознаваха 27-годишният писател и вярваха, че това действително е германски изпълнител, дошъл да търси слава в България.

„Тоя германец даже е накарал Коцето Трендафилов да го рекламира“, обърна се към мен позната с истинско възхищение. Днес вече всички знаят кой е.

След успеха на „Кекс“, Трендафилов даде заявка, че феновете му могат да очакват и по-сериозни проекти от него. „Аз имам една кариера и тя е в рекламата. Но със сигурност това, че имам страст към музиката, няма да ме спре да пускам парчета, така че хората могат да го очакват от мен“, заяви тогава той.

Е, по-сериозно парче още не сме чули, но „Супер палав“ е новата тема за размисъл. Докато дебютният сингъл на Папи Ханс е доста сполучлива пародия, то актуалното парче е по-скоро на границата между простотията и диско спомен от 90-те. За съжаление, почитателите на Константин, а и на Дара, тъй като фен базата им вече почти се припокрива, не останаха доволни от новото творение. Безспорно в текста има някои точни попадения, като
 
„Внимвай да не си изпапиш“ но в по-голяма част обаче се губи смисълът.

Показател за това е и популярността на парчето в YouTube. За седмица време то успя да натрупа само 20 хиляди лайка и около 8 хиляди палчета надолу.

„Като влезе майка ми смених на порно, че е по-лесно да обясня.“, „Излиза, че интелигентните хора в България могат да натрупат популярност само със сеир.“ и „А ако някоя пръдне - не те виждам“, гласят коментарите под видеото. Може би най-плоското в песента е припевът: „Пусни сигнала, ако не си заспала, летя към тебе, имам super power - аз съм супер палав.“. Като градация от „Кекс“ можем да отчетем само, че тук голите дупета са много повече.

Ако трябва да бъдем честни – успехът на „Кекс“ трудно може да бъде надминат, така че пожелаваме на Папи Ханс да надскочи себе си или на Константин Трендафилов да се фокусира върху писането. Всичко е точно.

Източнимк: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Няма коментари към тази новина !