Пускахме Очите на яхта от затвора, за да стане по-добър, рече зам.-министър

10.08.2018 14:27 | Видян 2233 пъти

Пускахме Очите на яхта от затвора, за да стане по-добър, рече зам.-министър

"Хората не са в затвора, за да им отмъщаваме, а за да станат по-добри", гласеше коментар на ресорния заместник-министър Николай Проданов на въпрос защо, вместо да лежи 4 г. в кауша, Митьо Очите не само беше настанен в общежитие със свободен режим, а и си постваше снички от плажове и яхти.

Пред България он еър замът без свян допълни, че няма информация чак за такива волности, когато цялата нация следеше тази удивителна наглост. Не е уволнен още тогава - при Борисов 1 и 2, заплашения с отстраняване заради допускането на подобна мерзост зам.-началник на Бургаския затвор.

Той продължава да заема същата длъжност, независимо, че срещу него тече и разследване за търговия с дрога в затвора. Според зам.-министъра на твърденията за това не може да се вярва, защото идвали от лишени от свобода - сякаш в затвора може да се продават наркотици или каквото и да било на друг, освен на задържаните.

В деня, в който България, всъщност ние - данъкоплатците, бяхме санкционирани от Европейския съд по няколко дела за нечовешки условия зад решетките, независимо от евродирективите за нормализация при запазване на строгостта, заместгникът на Цецка Цачева ИЗЛЪГА безочливо, че всички международни проверки били доказали, че сме решили този проблем.

Както това, така и слагането на белезници на ръцете и на краката при отиването на екскмета на Младост Д. Иванчева, която дори не е осъдена, а само обвиняема, чиновникът обясни с липса на средства.

Напомняме предишни публикации на 19 минути на база документи на Министерството на правосъдието, според които затворите купуват гориво в огромни количества, но единичната цена на литър е по-висока от тази на дребно на бензиностанциите - това е корупция за десетки милиони годишно.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !