Стоянка Мутафова събира арт елита за 70 години на сцена

09.08.2018 16:45 | Видян 1881 пъти

Стоянка Мутафова събира арт елита за 70 години на сцена

Едни от най-големите звезди на киното, театъра и музиката ще се съберат на една сцена, за да се поклонят пред неуморния талант на голямата Стоянка Мутафова. Госпожа „Стихийно бедствие“ ще хване диригентската палка на големия юбилей-спектакъл в нейна чест, с който ще отбележи „70 години на сцена“.

Грандиозното събитие ще се състои навръх рождения ден на легендарната актриса – 2 февруари 2019 г. в Зала 1 на НДК.

Билетите за събитието, организирано от продуцентска къща “Ажур Пико” и “Артишок”, вече са продажба на цени между 20 и 70 лв.

С изключителна енергия, винаги с усмивка на лице и страхотно чувство за хумор, Стоянка Мутафова продължава да е на сцена и до днес. "Кралицата на българската комедия", както я описва Ройтерс, има в актива си изключително богата палитра от роли, първата, от които изиграна през далечната 1945 г., когато се превъплъщава в прислужница в пиеса на Молиер. Завършва класическа филология в Софийския университет и Държавна театрална школа в София.

От 1946 г. до 1949 г. работи в театър в Прага, а следващите 7 години е в Народния театър. Тя е един от основателите на Държавния сатиричен театър “Алеко Константинов” където вдига публиката на крака и до днес. Щом стъпи на сцената магнетичната актриса приковава вниманието на зрителя “на мига” и заслужено печели любовта им – и в театъра и на екрана. Участва в много от емблематичните български филми като “Специалист по всичко”, “Любимец 13”, “Топло”, “Бялата стая”, “Кит”, “Езоп”.

Уважавана и обичана, тя успява да вдъхнови цели поколения български артисти да тръгнат по пътя на театъра и киното. Днес, на 96 години, актрисата продължава да играе активно, да изнася представления из страната и на сцената на Сатиричния театър. През 2012 г., когато празнува 90-годишния си юбилей, тя сподели: "За мен този театър (Сатиричния) е кажи речи всичко".

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Орлин Горанов с тур за 50 г. на сцената

"Гледам се в огледалото и мисля колко безпощадно лети...

Villa Gug in Aalborg, Denmark: Фото...

Villa Gug in Aalborg, Denmark: Фото на деня

Няма коментари към тази новина !