Чатботът на Владо Карамазов активен в Нощта на театрите

07.08.2018 15:47 | Видян 1966 пъти

Чатботът на Владо Карамазов активен в Нощта на театрите

Карамазов е нощният персонаж, който ще осигурява и високотехнологично инфо.

Чатботът на Владо Карамазов във Viber ще е информационен канал на шестото българско издание на европейската инициатива „Нощ на театрите“, което ще се състои на 17 ноември. Там всички почитателите на театралното изкуство ще намерят подробна информация за събитията, включени в програмата, за посланиците и специалните проекти.

Сред "нощните персонажи" са актьорите Владо Пенев, Юлиан Вергов, Владо Карамазов, Ованес Торосян, Иван Бърнев, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Христо Мутафчиев, Теодора Духовникова, Ана Пападопулу, Луиза Григорова, Силвия Петкова, Весела Бабинова, Койна Русева, Рая Пеева и др.

Чатбот платформата „Владроб Кънекто“ във Viber e последно поколение дигитален асистент, отговарящ на всички изисквания за безпроблемно и бързо намиране на информация.

Стотици прояви в 15 български града на най-разнообразни локации – от стандартните сцени в театрите, през барове, музикални зали, търговски центрове, кина, галерии, алтернативни места, ще изкушават ценителите на театралното изкуство. Програмата по традиция ще започне от съботната сутрин и ще продължи в първите часове на неделята.

Нощните персонажи ще са колоритни, темпераменти и още по-вдъхновени да застанат очи в очи със своята публика. Такава ще е и специалната фотосесия, в която традиционно участват всички творци, посветили се на европейския театрален форум. Тази година пред обектива на фотографа Диляна Флорентин застават любимите актьори Владо Пенев, Юлиан Вергов, Владо Карамазов, Ованес Торосян, Иван Бърнев, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Христо Мутафчиев, Теодора Духовникова, Ана Пападопулу, Луиза Григорова, Силвия Петкова, Весела Бабинова, Койна Русева и Рая Пеева, световноизвестният български диригент Максим Ешкенази, прима балерината Марта Петкова и премиер-солистът Никола Хаджитанев от Софийската опера и балет. Творческата концепция за цветните „персонажи“ е на The Smarts. Кадрите ще бъдат включени в изложба на няколко места в София и Пловдив сред които са Националната библиотека, Bulgaria mall и Mall Plovdiv.

Театралните фенове ще „виждат“ през очите на актьорите. Интерактивна инсталация на комуникативно място в София, което все още се пази в тайна, ще покаже живота на посланиците на инициативата. Всеки ще може да застане очи в очи с тях и да почувства нещата от тяхна гледна точка. Снимките в инсталацията ще бъдат POV и ще разкриват различни моменти от ежедневието на актьорите – репетиции, подготовка за представление, минаване на текст, грим и др.

Нощ на театрите започна да се провежда в България преди 6 години благодарение на фондациите „Арт Проджектс“ и „Асоциация Информбюро“, които обединиха усилия, за да реализират една доказала се в европейската практика платформа. Инициативата веднага стана част от Европейската нощ на театъра и много бързо събра всички, които имат отношение към сцената, като създаде и показа качественото театрално изкуство във всичките му институционални и неинституционални форми, без граници и без езикови, религиозни или етнически бариери.

Тази година Нощ на театрите ще има в 11 европейски държави едновременно. Зад идеята на платформата стои Елеонора Роси от Франция. Нейният концептуален план се нарича La nuitee – the intercultural night of european theater и е обнародван официално в Париж на 5 октомври 2009 г. Освен спектакли инициативата включва множество срещи, дискусии, изложби, концерти, разходки зад кулисите, нови възможности за сближаване на артистите с тяхната публика.

Събитието е част от културния календар на Столична община и се осъществява с подкрепата на Министерството на културата и Съюза на артистите в България. Международен партньор е асоциация „Европейска нощ на театъра”.

източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !