Топката от финала отива при спасените деца от пещерата в Тайланд

18.07.2018 10:02 | Видян 804 пъти

Топката от финала отива при спасените деца от пещерата в Тайланд

Ена от топките, с която се игра финалният мач на стадион "Лужники", ще бъде изпратена на спасените от пещерата в Тайланд деца от местен футболен отбор. По време на почивката на двубоя топката е била отнесена в официалните ложи, където са я подписали тримата присъстващи президенти -  Владимир Путин, Еманюел Макрон и Колинда Грабар-Китарович, както и шефът на ФИФА Джани Инфантино. В последствие това са сторили и всички футболисти от отборите на Франция и Хърватия.

Както е известно, по верме на свтевното първенсвто 23 момчета от юношески футболен отбор в Тайланд се оказаха заложници в пещера, наводнена след проливните дъждове. След сложна операция по изваждането им, при която загина и един водолаз, всички деца бяха спасени, като последните две, заедно с 25-годишния им треньор бяха извадени на 10 юли.

Фифа изпрати официална покана на целия отбор да присъства на финалния мач, но пострадалите нямаше как да пристигнат в Москва, защото са в болница под медицинско наблюдение. Те обаче ще получат специална топка, а освен това имат и покана от ФИФА да отидат на церемония по връчване на наградите за 2018г. която ще се проведе в Лондон на 24 септември.


Източник: segabg.com
Снимка: ЕПА/БНГЕС   

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Посланикът на Израел говори за...

Горещ коментар за ескалацията на напрежението между Иран...

Няма коментари към тази новина !