Книга за филма MAMMA MIA! подгрява новата АББА мания у нас

17.07.2018 14:25 | Видян 1623 пъти

Книга за филма MAMMA MIA! подгрява новата АББА мания у нас

На 18.07. (сряда) 2018 г. – 19,00 ч. – София, кино Одеон. Книгомания и Георги Тошев ще представят новото издание – Mamma Mia! Филмът. Продължението, – посветено на незабравимата шведска група АББА и какво се случва с членовете й в последните години. Ще бъде излъчен и документалният филм АББА. Тяхната история. Входът е свободен.

На 28.07. (събота) 2018 г. – 23,30 ч. – Лозенец, клуб Хасиенда – фестивал Арт поток – Mamma Mia! Парти с вечните хитове на АББА. С участието на Георги Тошев. Входът е свободен. На 02.08. (четвъртък) 2018 г. – 20,00 ч. – Бургас, Морска градина – лятна сцена Охлюва (пред Морско казино) – като част от откриването на четвъртата фотоизложба на композитора Стефан Диомов, посветена на Скандинавието, Георги Тошев ще представи книгата MammaMia! Филмът. Продължението и документалния филм АББА. Тяхната история.

Кои са тези музиканти, които могат да предизвикат възторг само с една снимка в социалната мрежа и кратък текст към нея? Всеки друг музикант, напуснал сцената преди десетилетия, можеше да мине незабелязано, особено днес в ерата на музикалното свръхпредлагане. Но не и групата, продала легално 400 милиона албума и произвела 19 хита, оглавили световните класации в продължение на 10 години. Група, която успя да превърне първите букви на малките си имена в световен бранд. Няма значение дали светът обича или не тяхната музика, но знае кои са АББА.

„При последната ми среща с Бени през май тази година в Стокхолм, той ми каза; „Знаеш ли музиката е необходимост, не амбиция. Всеки опит да се доказваш пред другите чрез нея е обречен!“.

Респектиран съм от честността, с която AББА присъства в света на музиката. Те се събират от необходимост да създават песни, които ги изразяват през годините. Разделят се, когато тази необходимост ги напуска през 1982 г.. Отказват 1 милиард преди години, за да се съберат.

Връщат се в студио преди няколко месеца от необходимост, за удоволствие, без амбиция. АББА са пример, че е важно да присъстваш честно в изкуството. И затова музиката им надживя стилове и моди!“, казва авторът на книгата Георги Тошев.

„Приятна е липсата на помпозност у двамата шведи Бени и Бьорн; те приемат славата си леко и имат способността да се смеят не само на себе си, но и на периода АББА. Но могат също така да бъдат и ревностни защитници на всичко онова, което са постигнали като създатели на хитове, продуценти, изпълнители и музиканти – ето защо да ги чуеш да говорят за тяхната музика, е нещо много специално.“ – Филип Дод, музикален журналист.

През 1999 г. АББА отказва 1 милиард долара, за да се събере за нов албум и 100 концерта. Агнета, Бьорн, Бени и Фрида се разделят неофициално в края на 1982 година. Последното им съвместно официално появяване като група е на 11 декември същата година в „Късното шоу“ на Би Би Си.

Дават кратко интервю, шегуват се помежду си и изпълняват два свои хита, следва обща усмивка за пред камерата и край. Не се сбогуват с публиката си. Няма и официално изявление за раздяла. Няколко години АББА подхранва любопитството на феновете, че може би ще се върнат в звукозаписното студио за нов албум.

Това не се случва до 2018-а, когато решават да запишат само две песни. Трейлърите на новия MammaMia! HereWe Go Again покачиха градусите на любопитството. Накараха ни да броим дните до горещата премиера в края на юли, когато ще сглобим пъзела на поредната вълнуваща история на Universal. В САЩ премиерата ще се случи на 20 юли, а на Острова – на 27 юли.

Новата продукция е комбинация от предисторията на героите от MammaMia! и ново своеобразно разширение на сюжета на филма, създаден през 2008 година като успешна екранизация на едноименния мюзикъл с хитове на AББA.

Преди 10 години в първата MammaMia! бяха инвестирани 52 млн. долара, филмът донесе повече от 600 млн. долара приход и бе гледан от над 30 млн. зрители по света. Стискаме палци новата филмова версия да бъде по-златна от предходната. Част от тиража на книгата се предлага с диск – документален филм АББА. Тяхната история.

Филмът на журналиста Георги Тошев, оператора Румен Василев и режисьора на монтажa Явор Веселинов разказва невероятната история на най-популярната поп група на 70-те години АББА. След 400 милиона продадени копия и 19 хита, покорили световните класации, музиката на шведската четворка продължава да бъде сред най-слушаната в цял свят. Агнета, Бьорн, Бени и Фрида се събраха заедно през 2018-а, за да запишат две нови песни. Светът очаква тяхното ABBAtars шоу през 2019 г. Този филм ни среща с феномена АББА.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Няма коментари към тази новина !