Игра на тронове завоюва 22 номинации за Еми

13.07.2018 14:05 | Видян 1430 пъти

Игра на тронове завоюва 22 номинации за Еми

Кървавата сага Игра на тронове си спечели най-много номинации за наградите Еми. Сериалът-отличник на HBO се завръща начело в класацията по брой статуетки, за които може да се бори, след като миналата година не успя да покрие изискванията за церемонията на Академията за телевизионно изкуство и наука поради късната си премиера.

Въпреки доминацията си тази година обаче Игра на тронове няма да се съревновава в категориите за най-добри актьори в главна роля. Номинации за поддържащи образи обаче получиха Лина Хийди, Николай Костер-Валдау и Питър Динклидж.

Сред претендентите за актьори в главна роля в драма са Джейсън Бейтман (Озарк), Стърлинг К. Браун (Това сме ние), Ед Харис (Западен свят), Матю Рис (Американците), Майло Вентимиля (Това сме ние) и Джефри Райт (Западен свят).

Дамите, които ще имат шанс за отличието, са Клеър Фой (Короната), Татяна Маслани (Клонинги), Елизабет Мос (Историята на прислужницата), Кери Ръсел (Американците), Еван Рейчъл Уд (Западен свят) и Сандра О (Убивайки Ийв), която е първата азиатка в историята на наградите Еми, която ще се бори за приза.

Освен Игра на тронове в категорията за най-добра драма се състезават още Американците, Короната, Игра на тронове, Историята на прислужницата, Странни неща, Това сме ние и Западен свят, при който отива и среброто по брой номинации. С 21 споменавания сред претендентите е и комедийното шоу На живо в събота вечер. С една по-малко номинации се разписва Историята на прислужницата.

Атланта, Бари, Чернеещ, Успокой топката, Блясък, Прекрасната г-жа Мейзъл, Силициевата долина, Непобедимата Кими Шмит са номинираните за награда Еми за най-добър комедиен сериал.

Церемонията за наградите Еми ще бъде излъчена на 17 септември по телевизия Ен Би Си, пише Монитор.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Мърляво правене на пари: Кралското...

Меган Маркъл предизвиква „крясъци“ от Двореца заради...

Няма коментари към тази новина !