Димитров отпадна безславно от Уимбълдън

03.07.2018 10:19 | Видян 1292 пъти

Димитров отпадна безславно от Уимбълдън

Виктория Томова ще играе със Серена Уилямс във II кръг при жените
 
Поставеният под №6 Григор Димитров почти сензационно отпадна още в I кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис - "Уимбълдън" в Лондон. Първата ракета на България допусна обрат с 6:1, 6:7 (3), 6:7 (5), 4:6 срещу Стан Вавринка (Швейц), който почти не беше играл от началото на сезона заради травма в дясното коляно.

Началото на двубоя съвсем не предвещаваше подобна развръзка. Тъкмо обратното – Димитров стартира ударно и позволи на своя съперник да спечели почетния си гейм в I сет чак при 5:0.

Във втората част Григор изостана с пробив, но успя да го върне и вкара сета в тайбрек. В него обаче нашият започна да допуска все повече непредизвикани грешки и общият резултат бързо бе изравнен.

Най-злощастно за нашия се разви третият сет, в който хасковлията сервираше при 5:3, но допусна пробив. При 6:5 пък пропусна два сетбола в подаването на Вавринка, който си взе гейма от 15:40. В тайбрека Григор два пъти поведе с минипробив, но така и не го затвърди, а вместо това позволи на швейцареца да затвори и тази част с втория си сетбол.

В IV сет имаше само един пробив. След като пропусна няколко брейкбола в ранните геймове, Димитров трябваше да сервира за оставане в мача при 4:5. Българинът изостана с 15:40 и успя да спаси само първия мачбол.

За Вавринка това бе трета победа срещу Димитров в общо седем мача, като швейцарецът сложи край на серия от четири поредни успеха за българина.

Щастливо за България започна дебютното участие на Виктория Томова в женската схема на най-престижния тенис турнир. Първата ни ракета при дамите (№135 в света), която преодоля три кръга квалификации, победи в I кръг Тереза Смиткова (Чех) със 7:6 (3), 6:1.

За 23-годишната софиянка това бе изобщо първи успех в основната схема на турнир от Големия шлем и той й осигури среща с най-титулуваната тенисистка в Откритата ера. Съперничка на Томова във II кръг ще бъде носителката на 23 "мейджър" титли Серена Уилямс (САЩ), която на старта елиминира Аранча Рус (Хол) със 7:5, 6:3.

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !