Испанците са новият хит сред туристите по морето и в спацентровете

28.06.2018 17:30 | Видян 1387 пъти

Испанците са новият хит сред туристите по морето и в спацентровете

Испански групи всеки ден пристигат в Стримон Гардън – петзвездното спа бижу в сърцето на Кюстендил. Иберийци отдъхват и в най-луксозния хотел на родното Черноморие – Роял Касъл на Елените.

Те бяха сред първите гости този сезон на току – що отличения със син флаг перфектно поддържан плаж на ваканционния клуб, където морето е толкова прозрачно, че лесно се изброяват плуващите в него малки рибки.

Това е 13-ата ни ивица с подобно еко отличие. Испанците са новият хит сред националностите туристи в България. Те се интересуват от спа и културни атракции, представители са на средната класа и обичат обиколните турове.

Освен традиционните евреи, които играят в казина, в Кюстендил, където игралната зала е една, малка и непосетена от израелците, толкова много им угаждат с балнео процедури в Медикал спа на Стримон, че над 60 семейства вече са си купили имоти в селата около най-зеления областен град.
Иначе в хотела, както разказват от персонала на спа-то, докато се правим на тайни клиенти на процедурите, евреите остават по 2-3 седмици да се топят в термалния басейн с минерална вода и температура 45 градуса и не им се тръгва обратно.

Още по-сензационното присъствие в Кюстендил са тайванците. Островът е непризнат от нас за държава, а за част от Китай, но обиколните турове през Балканите водят стотици и вече хиляди гости от шепата азиатска земя тук, на другия край на света.

По данни на Министерството на туризма голям ръст тази година имаме и на американския пазар, след проведена там нарочна кампания. По морето обаче далеч по-голям е броят на представителите на другата велика сила – Русия, които идват чак от Петербург и Москва като индивидуални туристи с мощните си джипове БМВ и Мерцедес. Плащат големи пари, а не евтин олинклузив в най-луксозните хотели. Същото правят, отново с личен транспорт, и побратимите им от бившия СССР от Беларус и Украйна.

Този сезон вече се чувства и голямото присъствие на кадри от българската диаспора в последната от страните, както и от Молдова. Дори на рецепцията на най-елитния хотел по Черноморието Роял Касъл има руси красавици, по чийто лек акцент, който личи, когато говорят на родния ни език, се позанава, че идват от Бесарабия.

Повечето от младежите от този край работят в ресторантите, както се убеждаваме и в новия комплекс Хасиенда на Царския плаж край Созопол. Явно декларираната от Патриотите и оттам – на цялото правителство Борисов 3, политика за запълване на свободните места за кадри в туризма, които сами не можем да покрием, дава резултати с осигуряването на реализация за сънародниците ни от чужбина.

Подробностите – от местата на събитията – на следващите страници в броя 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Няма коментари към тази новина !