ДА! САКУРА – кафе в най-хубавата градина на София и България

21.06.2018 17:24 | Видян 1955 пъти

ДА! САКУРА – кафе в най-хубавата градина на София и България

Няма по-хубава градина в София от вътрешния двор на хотел Маринела. Гениалният архитект, сътворил целия комплекс на невероятната за съвременен столичен град площ от над 30 декара – японецът Кишо Курокава, е пренесъл на наша почва идеално копие на 400-годишен минипарк от Токио.

През последните 3 години новите собственици на хотела вложиха изклюително много инвестиции и енергия, за да възстановят зеления оазис в неговия оригинален вид: с бонзаите, с японските вишни и другите дървета, всяко от които струва хиляди евро. Чудесно поддържано е и езерото около японската къщичка, в което плуват лебеди и патици. Откъм лобибара е разположена САКУРА.

Заведението е „кацнало” с удобните си мебели на стъпаловидните площадки от черно – бялото фоайе на хотела към градината, богата на багри. Докато ви сервират ароматно кафе или специалната селекция от чайове, около вас се разхождат бели и разноцветни пауни, което рядко може да се види не само у нас, но и по света. За най-изтънчените гости следобед се сервира чай в английски стил с меню от хапки, сандвичи – като типично британските с краставица, които сервира на партитата си и самата милиардерка Миуча Прада, и сладкиши, включително правен на място шоколад.

През останалото време с кафето или чая също се поднася цяла селекция от сладки единствено и само тук в цяла София и в България. Не само по една суха бисквитка, както пък се практикува в другите заведения с подобни цени и петзвездна категория.

Най-богатите и най-красивите българи пият кафето си в САКУРА.

Снимки може да видите в Галерията ни!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !