$60 млрд. има кралят на Тайланд

20.06.2018 10:31 | Видян 895 пъти

$60 млрд. има кралят на Тайланд

$60 млрд. има кралят на Тайланд Маха Вачиралонгкорн, който наследи едно от най-големите богатства в света след смъртта на баща си. Пхумипхон Адунядет, крал Рама IX,  управлява 70 години преди да почине през октомври 2016г.

Повечето от парите се контролират от правителствената агенция Crown Property Bureau (CPB), която притежава имоти и инвестиции в големи компании. През миналия юли тайландската хунта за първи път от 69 години промени закона за собствеността на кралството, за да даде на  Вачиралонгкорн пълен контрол над CPB.

Това е поредната стъпка, предприета от краля за увеличаване на личния му контрол върху двореца и богатството му. CPB има големи инвестиции в някои от най-големите компании в Тайланд, като Siam Commercial Bank и Siam Cement Company.

Общественото обсъждане на действията на краля остава табу, което се дължи на тайландския закон за защита на монархическата чест, който наказва всяка критика с до 15 години затвор. Всички медии трябва да се самоцензурират, когато съобщават за монархията, за да избегнат нарушаването на закона.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Гришо качи секси французойка в...

Григор Димитров си тръгна от парти в Монте Карло, където...

Шолц увери китайски студенти, че не...

Германският канцлер Олаф Шолц увери днес китайски...

Няма коментари към тази новина !