ДА! Задължително Friends в Кюстендил

19.06.2018 17:46 | Видян 2247 пъти

ДА! Задължително Friends в Кюстендил

Всеки град има своето Заведение (важна си е главната буква). В Кюстендил това е Friends. Намира се до най-важния от мостовете над Струма, защото отвъд него е главната улица – Алеята, както я наричат хората на място, която стартира с оригиналното, особено откъм реката, здание на драматичния театър. Има къде да се паркира.

Първото, което прави впечатление е дизайнът. Вдясно е павилионът в грижливо поддържаната с ярко зелена трева градина, забележителен с озеленените полилеи. Вече вътре дясната страна на първия салон е зелена, но не изкуствена или от чимове, а от естествена растителност, което хем е по-скъпо, хем трудно се поддържа.

В другия салон дизайнът е различен – в стил, който помним от Спагети в ЦУМ, но с елегантни добавки към онзи маниер. Разбира се, важно е и менюто. Цените са около половината на котировките, които същите неща биха имали в София. Всичко става и се сервира бързо, изглежда добре и е вкусно.

Освен традиционни неща като шопска, Цезар и Капрезе, свински врат, много видове пици и телешко паве, има и забавни предложения. Например Бонбони от сьомга (пушено филе от рибата плюс млечен мус, печени орехи, мента, копър, див лук, орехова бисквита и сос Тартар) от една страна и Свински мръвки с пресен лук, поднесени на чугунен тиган, от друга.

Даже звучи мелодично и ярко, а представете си и да го пробвате. Глезотиите от рода на патешки дроб с ябълки и рачел от тиква с печени ядки не са една и две. Десертите също са страшно много
– от класическа торта Линдт до всякакви хрумвания на сладкаря, които обаче изглеждат добре на щедрата и пъстра витрина.

Ако вече ви се ходи в Кюстендил, за да опитате споменатите кулинарни творения, трябва да знаете, че е само на час път от София, независимо дали по пътя през Перник или по АМ Струма. Преди центъра завивате вляво на класическото кръгово, наричано в този град Облото, и улицата сама ви влива в крайбрежния булевард, на който заведението се намира.

След обяд или вечеря в него, можете да теглите един тигел по главната пешеходна на другия бряг на Струма, известна тук като Алеята. А защо не и да се качите до крепостта на хълма Хисарлъка, където е възстановен ресторантът от класическия ни филм Мъже в командировка, където Невена Коканова като София Лорен сервира на Нейчо Попов като Марчело Мастрояни.

Снимки може да видите ТУК!

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Мърляво правене на пари: Кралското...

Меган Маркъл предизвиква „крясъци“ от Двореца заради...

Няма коментари към тази новина !