Игра на тронове не свършва! Задава се нова епична сага

12.06.2018 17:01 | Видян 1771 пъти

Игра на тронове не свършва! Задава се нова епична сага

Ако мислите, че светът на Вестерос в Игра на тронове е към своя край с наближаването на новия, последен сезон на най-гледания сериал в света – жестоко се лъжете. Галактиката на сагата е готова да избухне, за да се разшири с хиляди години история.

HBO официално потвърдиха, че са дали зелена светлина за снимките на нов сериал, който ще върне зрителите хиляди години преди битката за Железния трон, която гледаме в Игра на тронове, и ще разказва за „падението на света от Златната ера на героите в най-мрачния му час". "От ужасяващите тайни на историята на Вестерос до истинския произход на Белите бродници от мистериите на Изтока до легендарните Старк - нищо не е такова, каквото сме си мислили, че е", разкриват тайни от продукцията Варайъти.

По сценарият вече работят писателят Джордж Р.Р. Мартин, по чиито роман Песен за огън и лед е създаден Игра на тронове, и британската сценаристка Джейн Голдман. Това е едно от петте предложения за нови сериали, базирани на героите и историята на епичната сага. Преди време Мартин, който е запознат и с всички нови проекти, разкри, че и петте са по-скоро базирани на предисторията на Вестерос, отколкото да са продължения на сериала и че в нито една от новите поредици няма да видим познатите герои.

Ерата на героите е често споменавана в книгите от сагата Песен за огън и лед на Джордж Р.Р. Мартин. Досега тази тема нямаше особено голямо присъствие в телевизионния сериал, макар че до голяма степен обичаите и традициите в света на Игра на тронове произлизат от онази епоха. Белите бродници са човекоподобните същества, които представляват основна заплаха в последните сезони на сериала.

В книгите на Мартин става ясно, че те са били подчинени от Децата на гората хилядолетия преди да се случат събитията, описани в Песен за огън и лед, но в крайна сметка се освобождават от техния контрол и се превръщат в най-страховитите създания във Вестерос. Възможно е новият сюжет да се базира именно върху тази древна война, или да разкаже за изграждането на Вала, който спира бродниците.

Засега не е ясно какво ще се случи с останалите идеи за нови сериали. Програмният президент на HBO Кейси Блойс казва, че всички потенциални проекти продължават да се разработват и че не гледа на този процес като на конкурентно състезание.

"Всички се движат по различен график. Работата по тях не започна едновременно, затова се намираме на различни етапи, но сме много доволни от това, което виждаме досега. Все още няма срок, в който да вземем решението - може да направим и 0, можем да направим и 5. Най-вероятно спинофът ще бъде един", казва той.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Дамиано от Монескин се съблича за...

Дамиано - лидерът на станалата култова италианска група...

Гала на българската култура в...

Гала концертът е част от артистичната инициатива на...

Няма коментари към тази новина !