Тита и Гери-Никол гонят големите звезди по хонорар

10.06.2018 10:32 | Видян 3244 пъти

Тита и Гери-Никол гонят големите звезди по хонорар

Риалити форматите бълват нови музикални изпълнители на кило през последните години. Доказа се, че не е важно да победиш в предаването, а да си амбициозен и напорист, за да се реализираш за малко по-дълго на сцена.

Новата реколта певци са именно такива – Михаела Филева, която излезе от X Factor в съвсем начален етап, но беше забелязана от продуцента си Графа, Тита и Гери-Никол, който също не грабнаха златните медали на музикалното риалити, но пък се наместиха удобно под крилото на Криско, където подслон намери и Дара. 

Въпреки не малкото критики към тях, момичетата успяха да създадат собствено ново музикално течение, което пуска хит след хит основно сред тийнейджърсите маси и движи дискотеките, особено лятото. Идва сезона на засилените участия, когато почти всички родни изпълнители се опитват да извадят „лятно парче“ и се юрват по морските курорти, а около тях хвърчат слухове и истини за размер на хонорара.

С набирането на репертоар от дискотечни ритми, новите попълнения започват да гонят по надница утвърдените изпълнители като Мария Илиева, Любо Киров, Графа. Е, все още не са ги стигнали, но цифрата да ти пеят в дискотеката Тита или Павел и Венци Венц съвсем не е малка. 

Антилопата например не излиза на сцена за по-малко от 3500 лв, научи Монитор, и почти е догонила продуцента си Криско, който прибира по 5 бона на вечер. Изпълнителите на Само по татуси пък си делят 4 000 лв за участие.

При тежката артилерия хонорарите, логично, са и малко по-големи. Мария Илиева, Любо и Графа доскоро се въртяха около 7000 лв. И тримата обаче най-вероятно са си вдигнали цената. Киров преди два дни извади чисто нов албум Както преди с 11 композиции, всяка от които сингъл и възможен хит. Тавата е завръщане към най-добрите години на Любо, но подправена с вкус на „учителите“ му в музиката – Принс, Майкъл Джексън. 

На места се усеща блус, на други рок, дочува се и фънк. А всичко това е съпътствано с голямо турне из цялата страна, което Любо прави сам. Не отдавна той сподели трудния път, по-който изпълнители като него – самопродуциращи се, трябва да минат, за да извадят нов албум и да направят турне.

Да правиш всичко сам и продуктът да изглежда завършен, е много трудно когато се самопродуцираш. Ти си лидерът на всичко. Всяка дреболия и подробност около организация, имидж, клипове, начин на звучене минава през мен. Непрестанен анализ дали бъркаме или не. Ако нещо се обърка, накрая ще кажат: „Концертът на Любо не беше както трябва.“ 

Има и много хора, които застават зад гърба ми, но отговорността е моя. Не е толкова трудно, когато всички харесват това, което правят. Може да наемеш компании, но те да нямат емоционална връзка с проекта. Аз не правя комерсиални и бизнес решения. Аз взимам емоционални такива“, призна Киров.

Мария Илиева стана майка в началото на годината и грижите по малкия Александър силно ограничиха участията ѝ. Отново пред Монитор тя заяви, че ще поема бутикови ангажименти и много изкъсо ще преценява къде и кога да пее. Пазарната логика води към извода, че търсенето на участия с нея рязко ще се увеличи, с което е редно и хонорарът ѝ да набъбне. 

Нейният приятел и колега Влади Ампов-Графа тръгна на грандиозно и доста мащабно за български изпълнител турне из страната, което също ще редуцира клубните му изяви. Запълненият му график веднага ще увеличи и надницата му за изпълнения извън концертите от обиколката.

И черешката на тортата – Васил Найденов и Лили Иванова. Легендите на родната поп сцена остават все още недостижими съвсем заслужено с оглед на репертоара, опита и професионализма, които гарантират препълнени клубове за техните участия. Кеца не пада под 10 000 лв на вечер, което е съвсем логично, след като столични заведения обявяват куверт за участията му от 80 лв на човек. 
Щом може да печелиш по близо 100 лв от клиент само като сложиш Васко Найденов в афиша си е редно изпълнителят, чието име продава добре, да има петцифрено заплащане. За надницата на Лили Иванова от години се носят слухове – нито един от тях потвърден до днес. 

Цените варират до 50 000 лв за качване на сцена, но пък нейните изяви са бутикови и редки ако ставая дума за нощни заведения. Тя предпочита да събира феновете си на големи концерти и демонстрира завидни сили и професионализъм, правейки най-успешните турнета в България.

Тези суми остават недостижими дори за най-котираните представителки на поп-фолка. От години с най-високия хонорар се кичи Преслава, която според слухове не си събува дори пантофите за по-малко от 7000 лв. С бременността ѝ цената най-вероятно съвсем се е вдигнала. 

Галена, Ивана, Мария и Джена застават зад микрофона срещу 1000 лв по-малко, а според изтекъл преди време списък с хонорари на Пайнер красивата Анелия ще се съгласи да пее за 5 бона. Ако обаче е с група, цената се умножава по две. Мъжката част от фолка – Фики, Галин и Илиян взимат по 4 000 лв, а млко по-скъп е звездата от Като две капки вода - Константин.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !