Слай снима биографичен филм за Джак Джонсън

02.06.2018 09:04 | Видян 2170 пъти

Холивудският ас Силвестър Сталоун оповести решението си да заснеме биографичен филм за популярния боксьор Джак Джонсън. Това ще бъде първата лента, продуцирана от новоизлюпилата се компания на екшън звездата Balboa Productions.

Слай потвърди намерението си да екранизира живота на първия афроамерикански шампион по бокс броени дни, след като той бе помилван посмъртно от президента на САЩ Доналд Тръмп. Държавният глава разкри, че именно Сталоун е насочил вниманието му към историята на Джак Джонсън. Преди повече от 100 години - през 1913 г., шампионът по бокс е осъден, защото пътувал с бялата си приятелка. Джонсън е подведен под съдебна отговорност по силата на закона Ман, забраняващ превозване на жени от един щат в друг с "неморална" цел. Всички съдебни заседатели по делото са били бели. На церемонията в Овалния кабинет е присъствал и самият актьор.

Това не е първият път, в който Сталоун засвидетелства уважението си към боксьора. Актьорът неведнъж е споделял, че именно Джонсън е послужил като вдъхновение на героя Аполо Крийд във филмите за „Роки“. Към момента Слай е ангажиран с втората част от подновената поредица, в която участва и персонажът му Балбоа. До няколко месеца се очаква са пристигне и на българска земя, където ще работи върху два проекта – „Непобедимите 4“ и „Рамбо 5“.

източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Няма коментари към тази новина !