Калигула и Швейк се събират за Театър пред театъра

24.04.2018 14:08 | Видян 1467 пъти

Калигула и Швейк се събират за Театър пред театъра

Най-нашумялото заглавие от актуалния афиш, живи хитове от предишни сезони, хепънинг, загатващ предстояща премиера, и гостуващи спектакли на други трупи включва второто издание на вече любимата на столичани инициатива на Народния „Театър пред театъра“.

Тази година арт маратонът на открито ще се състои от 30 юни до 8 юли, като ще започне с концерт на ансамбъл „Българе“ и актьори от академичната трупа, изпращащ българското председателство на Съвета на ЕС. Концертът ще е с безплатен вход, а поканите ще се получават от касата на театъра. На 1 и 2 юли, за пръв път със субтитри на английски, ще се играе „Калигула“ от Албер Камю с могъщия Деян Донков в главната роля, а на 3 юли общинският театър „София“ ще се представи с „Г-жа Министершата“ с Лилия Маравиля.

На 4 и 5 юли зрителите ще могат да видят постановката на Александър Морфов „Животът е прекрасен“, в който голямата звезда е Камен Донев, а на 6 юли „Сако от велур“ на Станислав Стратиев. На 7 юли „Швейк“ по Хашек – продукция на театър „Българска армия“ с Герасим Георгиев-Геро и Валентин Танев, сменящи на сцената десетки образи, ще ознаменува 100-ното представление на този спектакъл на режисьорката Бина Харалампиева.

За финал на 8 юли ще има хепънинг по пиесата на класика Радичков „Опит за летене“, който, по думите на шефа на първата ни трупа Мариус Донкин, ще е нещо като „закрита премиера на открито“. Същинската ще е през октомври.

В мъжкия екип на спектакъла са Георги Мамалев, Валери Йорданов, Дарин и Деян Ангелови, Вальо Танев, Ники Урумов, Йосиф Шамли и др., а единственият женски персонаж е поверен на примата Мария Каварджикова. Билетите за представленията от „Театър пред театъра“ на цени от 10 до 30 лв. вече са в продажба.

Трибуната за публиката ще побира 1100 души и ще бъде много по-удобна от миналогодишната – с по-широки редове, по-добра визия към сцената и 3 независими стълби за заемане на местата, увери техническият директор на Народния Емил Марков.

Скелето за зрителския сектор и сценичната конструкция са дело на германска фирма, една от най-добрите в света в тази сфера. За разлика от предишното лято, когато най-високите места бяха на 12 м височина от земята, сега те ще се издигат максимум на 8.

Източник: Монитор
Снимка: НТ Иван Вазов

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Няма коментари към тази новина !